ULTIMATUMI

MEDVEDEV MOŽE NA VIMBLDON SAMO AKO NAPADNE PUTINA! Britanci postavili nekoliko uslova Rusu, a jedan je ključni!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukoliko Danil Medvedev želi da igra na Otvorenom prvenstvu Engleske moraće javno da kritikuje Vladmira Putina...

Izvor: Profimedia

Hoće li Danil Medvedev igrati na Vimbldonu? Odgovor na to pitanje se i dalje čeka. Informacije o tome se menjaju često u poslednje vreme, glavni razlog za to je rat u Ukrajini. Već se spekuliše da je ruski teniser dobio nekoliko uslova koje treba da ispuni ukoliko želi da igra.

U prethodnom periodu se u prvi plan isticalo to da mora da istupi i da kaže u javnosti da je protiv rata i svega što se dešava u tom delu sveta, a drugi da se takmiči bez ruske zastave. Tačnije da ne nosi bilo kakve simbole svoje zemlje i da ne maše zastavom Rusije tokom samog turnira. Sada je tome pridodat još jedan uslov.

Kako piše britanski "Tajms" od Medvedeva će tražiti da javno kritikuje ruskog predsednikaVladimira Putina. Zahtevaće od Danila da bude oštar u tome i da pred svetom pokaže da je protiv Putina i trenutne vlasti u svojoj domovini.

"Smatram da je neophodno da postoje neke garancije da oni neće podržavati Putina i razmatramo o zahtevima koje moramo da postavimo da bismo dobili te garancije. Već smo počeli diskusiju o tome sa predstavnicima Vimbldona", rekao je britanski ministar sporta Najdžel Hadlston.

Upravo su za tu izjavu pitali Medvedeva koji se takmiči na turniru u Majamiju pod neutralnom zastavom.

"Idem polako, od takmičenja do takmičenjima. Nemam u ovom trenutku nikakav odgovor kada je u pitanju Vimbldon. Videćemo šta će se dogoditi", poručio je Medvedev sa Floride i dodao da je protiv rata i da se zalaže za mir.