Ostali sportovi

KO JE RUSKINJA KOJA JE ODGOVORILA ŠVARCENEGERU? Šampionka svijeta koja vozi tenk, ali to nije sve!

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Slavni glumac i političar Arnold Švarceneger nedavno se preko društvenih mreža obratio ruskom narodu i predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Izvor: Kurir/Instagram, Shutterstock

U opširnom obraćanju Švarceneger je apelovao da se oružani sukob u Ukrajini hitno prekine, uz poruku da voli ruski narod.

 Švarceneger je dobio žestok odgovor, i to od četvorostruke šampionke svijeta u dizanju tegova Marijane Naumove.

"Pozivam vas da vidite sve svojim očima", rekla je između ostalog Naumova.

Ruska sportiskinja, koja je imala priliku da se sretne sa Arnoldom na takmičenju gdje je oborila svjetski rekord, snimila je video poruku u kojoj je lično obratila Terminatoru i u kojoj je rekla da on nije reagovao na stradanja ruske djece u Donbasu u periodu 2014-2022.

Inače, ruska ljepotica je dobro poznata u regionu, a prije četiri godine je na takmičenju u Svrljigu nastupila u oznakama tada nepriznate samoproglašene Republike Donjeck.

Višestruka svjetska i evropska šampionka godinama unazad je aktivna u podršci Rusima iz Dombasa i Donjecka, a na njenom profilu mogu se vidjeti i razne fotografije sa naoružanjem, pa čak i kako vozi tenk.

Inače, dolaskom u Srbiju je tada ispunila i obećanje dato Ratku Mladiću.

"Obećala sam mu da ću posjetiti Srbiju i Republiku Srpsku", svojevremeno je rekla Naumova.

Posjetila je i grob Slobodana Miloševića, a njeni stavovi i po pitanju Kosova da je sastavni dio Srbije su i te kako citirani u nekoliko srpskih medija.

Ali, Naumova takođe kaže da politiku ipak treba ostaviti političarima, a lične stavove zadržati, kao i da će ona uvijek pomagati prije svega djeci i ugroženima, ma gdje se oni nalazili.