KRAJ

NADAL IZGUBIO - POSLE AGONIJE OSTAO BEZ TITULE! Amerikanac srušio Rafu, a domaća publika navijala PROTIV njega!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rafael Nadal više nije nepobediv, došao je kraj savršenom početku 2022. godine, savladao ga je Tejlor Fric. I jedan i drugi su igrali povređeni...

Izvor: Profimedia

Serija nepobedivosti Rafaela Nadala je završena. Posle 20 uzastopnih pobeda i savršenog starta 2022. godine je doživeo prvi poraz. U finalu Indijan Velsa ga je zaustavio domaći predstavnik Tejlor Fric!

U meču za titulu je Amerikanac posle velike borbe došao do druge titule u karijeri - 6:3, 7:6 (7:5). Bio je ovo ujedno i duel dvojice povređenih igrača koji su i pored svih problema i bolova izašli na teren, pružili publici dobar meč i na kraju se radovao Tejlor.

Zanimljivo je da Fric nije pobedio samo Nadala, već i publiku. Iako se igralo u Americi, navijači su bili na strani Španca. Veći deo publike je navijao za Rafu, tako da je Tejlor na kraju ostvario više od jedne pobede na samom terenu. Uz to je igrao sa povređenim skočnim zglobom.

"Ne mogu da vam opišem koliko je uopšte bilo teško da odlučim da igram. Bio je to najgori bol u mom životu. Nisam siguran ni kako sam izašao na teren. Na treningu sam napravio par promena pravca i počeo sam da vrištim od bolova. Imao sam razne tretmane pre meča, radili smo dosta stvari, kada sam na kraju konačno izašao na teren u finalu nisam osećao bol. Gubio sam mečeve tokom karijere protiv onih najboljih, da biste došli do pehara morate da pobedite najbolje, nadam se da će Rafa biti dobro", rekao je Fric posle trijumfa dok je jedva suzdržavao suze radosnice.

Katastrofalno je Rafa započeo meč, odmah je pretrpeo dva brejka i na semaforu je stajalo 4:0 u korist Amerikanca. Tek tada je dobio priv gem na svoj servis, što je učinio i Fric, a da nešto nije u redu sa španskim igračem moglo je da se vidi. Uzeo je tablete protiv bolova, pa je tražio lekarski tim da dođe na teren. Set se, očekivano, završio vođstvom domaćeg predstavnika iako je Nadal vratio jedan brejk (6:3).

U pauzi između dva seta je otišao u svlačionicu. Sudija Karlos Bernardeš je komunicirao sa lekarima, dobio je potvrdi da će Španac uzeti medicinski tajm-aut. Kada je izlazio sa terena držao se u predelu grudi i imao je bolnu grimasu. Imao je sličan problem i u polufinalnom duelu sa sunarodnikom Alkarazom.

Posle kratke pauze se vratio na teren i nastavio meč. Set je započeo savršeno, oduzeo je servis Fricu i poveo, ali je američki igrač ekspresno uzvratio. Bila je to najava drame, a Rafa je u pauzama između neparnih gemova tražio ulazak fizioterapeuta i masaže. Nije imao pravo na novi medicinski tajm-aut, ali je koristio pomoć u vidu masaža...

Propustio je španski as brejk šanse, pa je duel otišao u taj-brejk. Tamo je viđen pravi rolerkoster. Fric je bolje krenuo (3:1), Rafa je preokrenuo (4:5) i onda je u poenu koji je mogao da mu donese set loptu jedan lak forhend poslao daleko u aut, Tejlor je iskoristio taj poklon, napravio još jedan brejk, pa onda je i prvu meč loptu materijalizovao.

Tagovi