NESTVARNO

OVO DO SADA NIJE VIĐENO - OVAKO SU ODLUČILI KO ĆE U FINALE SP! Takmičari ostali u šoku, sreća pogledala Britanca (VIDEO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Neverovatna dešavanja na Svetskom prvenstvu u atletici...

Izvor: RTS/Screenshot

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici se održava u Beogradu. Najbolji predstavnici "kraljice sportova" se u "Areni" bore za odličja, uspehe, postavljanje novih rekorda, ali ima i nekih situacija koje su sve ostavile u šoku. Jedan takav momenat dogodio se u takmičenju m sa preponama.

Tamo su japanski predstavnik Šusei Numoto i britanskiatletičar Dejvid King istrčali stazu u istom vremenu, 7.57 sekundi. Sudije su gledale snimke i nisu uspele da utvrde ko je od njih bio brži, probali su da pronađu način i onda su doneli jednu neverovatnu odluku. Pitanje finaliste rešilo je ni manje ni više nego improvizovano bacanje novčića.

Naime, sudije su stavile imena Numota i Kinga u jednu torbicu, a jedna od sudija koja je bila tu je bila zadužena da izvuče jedan papir i da na taj način odrede ko ide dalje. Japanac i Britanac su bili prisutni, gledali su, čekali i onda su saznali rezultat. Sreća je pogledala britanskog takmičara.

Sve to je beogradska publika mogla da gleda na velikom video bimu. Momenat kada je japanski atletičar video da nije izvučeno njegovo ime je bio posebno simpatičan navijačima, pa su ga nagradili aplauzima.

Pogledajte i na snimku kako je to izgledalo.


Tagovi