Ostali sportovi

BOMBARDOVALI SU JUGOSLAVIJU 1999. I TAKMIČILI SE: Oglasila se ruska legenda - Ukrajinac bolje da ne BRBLJA!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Oštra poruka i podsećanje na agresiju na SRJ!

Izvor: Profimedia

Poslanica ruske Dume i trostruka olimpijska šampionka u umetničkom klizanju Irina Rodnina izjavila je za "RB Sport" da ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov apsolutno nije u pravu kada traži da se Danil Medvedev i drugi ruski takmičari isključe sa svih turnira.

Teniser koji je nedavno otišao u rat zatražio je da se ruski takmičari suspenduju i bio veoma eksplicitan u tom zahtevu, a Rodnina mu je odgovorila oštro.

"Sada je to opšta situacija i možda negde treba da steknemo mudrost i strpljenje. To što je rekao je i smešno. Za ukrajinskog tenisera koji nije ni u prvih 100 igrača bolje je da uopšte ne brblja", rekla je ona.

Rodnina žali što je "sport pao na ovo" i govori o opštoj psihozi. Takođe, ona podseća i na bombardovanje SR Jugoslavije i učešće predstavnika tadašnjih zemalja NATO pakta u sportskim takmičenjima.

"Kada su sve NATO zemlje bombardovale Jugoslaviju, mirno su učestvovale u svim takmičenjima. Ja ćutim o Americi, koja je vodila tolike ratove, a niko nikada u celoj istoriji olimpijskog pokreta nije pokrenuo pitanje o uklanjanju sportista iz SAD. Ovo još jednom pokazuje selektivnost i veoma bolan odnos prema našim odlukama", rekla je ona.

Dolgopolov je osvojio tri ATP turnira u singlu i jedan u dublu, a najbolji rezultat na grend slem turnirima ostvario je 2011. kada je učestvovao u četvrtfinalu Australijan opena. On je baš protiv Novaka Đokovića odigrao poslednji meč 2018. godine na Mastersu u Rimu, a posle toga je morao na operacije zbog povreda...

Tagovi