NAJBOLJA

EMOCIJE U ARENI - UKRAJINI PRVO ZLATO U BEOGRADU: Postala je najbolja na svetu i u suzama slavila podvig! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jaroslava Mahučik će dugo pamtiti Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Izvor: MN Press

Nakon što je crnogorska atletičarka Marija Vuković ostvarila plasman karijere, a u Beogradu je ove subote najemotivnije bilo zbog - Ukrajinke!

Jaroslava Mahučik postala je prva ukrajinska svetska šampionka u dvorani, pošto je u skoku u vis skočila 2.02 metra i u suzama proslavila veliki uspeh.

Ukrajinka je u Beograd stigla kao prva favoritkinja uz Eleanor Paterson i upravo je uspela da završi ispred Australijanke nakon velike borbe za zlatnu medalju.

Paterson je preskočila 2.00 metra, Mahučik dva centimetra višu lestvicu i tako ispred nje uspela da se okiti najsjanijim odličjem.

Ona je bila emotivna kada je shvatila da je postala najbolja na svetu, a iako joj je samo 20 godina, već je uspela da objedini ovo zlato sa onim evropskim, takođe u dvorani. Bila je i druga na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Dohi, kao i bronzana na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Emocije su kod Ukrajinke bile naročito jake, imajući u vidu rat koji trenutno traje u Ukrajini, a Mahučikova je bila u suzama tokom slavlja. Inače, bronzanu medalju je osvojila Kazahstanka Nadežda Dubovitskaja.

Tagovi