16 GODINA!

HRVATICA JE ČUDO - BOLJA I OD RAFE NADALA! Ima 23 pobede u nizu, a sad je RAZBILA poznatu teniserku 6:0, 6:0!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Petra Marčinko je s razlogom najbolja juniorka sveta iako joj je još uvek tek 16 godina.

Izvor: Profimedia

Hrvatska ne prestaje da priča o svom novom teniskom čudu! Petra Marčinko je najbolja juniorka sveta, a upravo je ostvarila 23 pobedu u nizu i još uvek ne zna za poraz u 2022. godini.

Ona je po takvom startu sezone uspešnija i od Rafaela Nadala!

I dok Nadal sa skoro 36 punih godina dominira ATP turom i ima skor 19-0 od početka 2022, uz osvojene turnire u Melburnu, na Australijan openu i u Akapulku, mlada Hrvatica je podjednako impresivna.

Marčinko ima samo 16 godina, osvojila je juniorski Australijski open u ženskom singlu, a sada se plasirala u finale ITF turnira u Antaliji. I to na neverovatan način.

Pobedila je Jafan Vang 6:0, 6:0, Kineskinju koja je 11 godina starija i nekada je bila 47. teniserka sveta. Ipak, protiv Hrvatice je bila nemoćna.

Marčinko je tako stigla do učinka 23-0, ističući kandidaturu za naziv jedne od najperspektivnijih teniserki nove generacije. U Hrvatskoj joj predviđaju veliku karijeru, a reklo bi se i s razlogom...

Inače, Marčinko je toliko mlada da se rodila u decembru 2005, kada je Nadal već imao jednu grend slem titulu uz svoje ime.

Tagovi