JASAN JE!

IZBACITE MEDVEDEVA IZ TENISA ZBOG RATA! Ukrajinski teniser uzeo pušku, pa napao Ruse: To čujemo na izboru za Mis sveta!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ukrajinac smatra da Rusima nije mesto u sportu dok traje rat.

Izvor: Profimedia/Instagram/screenshot/alexdolgopolov

Mnogobrojni ruski sportisti su zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini suspendovani i ne mogu da se takmiče, ali to nije slučaj i sa teniserima. Medvedev, Rubljov, Hačanov i ostali mogu da igraju, ali bez nacionalnog obeležja - tako da kraj njihovog imena više nema zastave Rusije.

I dalje postoji mogućnost da se usled pritsaka sankcije usmerene ka njima pojačaju, a videćemo kako će reagovati ATP nakon polednjeg apel bivšeg ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova.

Nekada 13. igrač sveta prijavio se u ukrajinsku vojsku, kao i Sergej Stahovski, a sa punom vojnom opremom poručio je da je sramno što njegove kolege iz Rusije i dalje mogu da se takmiče. Zbog toga je tražio da budu izbačeni iz sporta sve dok rat traje, a nema naznaka primirju...

"Pustiti ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata... Mislim da to nije dovoljno", rekao je Dolgopolov komentarišući pre svega Medvedeva i Rubljova koji su se distancirali od odluke Rusije da napadne Ukrajinu.

"Znam te momke lično. Protiv Danila Medvedeva sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vređam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovoran za njihovu Vladu i predsednika. To što su im sklonili zastave, znamo da to ne menja ništa".

Nedavno se pojavila informacija da bi Danil Medvedev mogao da bude izbačen sa Vimbldona ako se javno ne odrekne ruskog predsednika Vladimira Putina, a izgleda da to Dolgopolovu nije dovoljno.

"Već sam pričao sa ATP, rekao sam da su suviše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru Mis sveta ili na dodeli Oskara", zaključio je Ukrajinac.

Tagovi