Spreman

NISAM RAMBO, ALI MOGU DA POŠALJEM METAK U GLAVU: Ukrajinski teniser trenirao za rat, pa pokazao sa čim puca na Ruse!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Bacio reket, a uhvatio automatsku pušku!

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/TheDolgo

Prvi koji je od ukrajinskih tenisera otišao na ratište bio je Sergej Stakovski, koji se nedavno i javio sa prvih linija fronta. Takođe je i legendarni Andrej Medvedev u borbi, a sada se iz rata javio i Aleksandr Dolgopolov!

Ovaj 33-godišnjak se oprostiro od tenisa prošle godine, a 2012. je bio na vrhuncu karijere kada je stigao do 13. mesta na ATP listi. U karijeri je igrao i četvrtfinale Australijan opena koje je 2011. godine izgubio od Endija Mareja, a sada je sa puškom u rukama!

"Nekada reketi i žice, a sada ovo", napisao je Dolgopolov i na svom tviter profilu je postavio sliku vojne opreme.

Videlo se da su tu šlem, pancir, automatska puška, kao i nekoliko šaržera. Evo sa čime sada rukuje nekadašnji svetski broj 13!

Njega je rat zatekao na odmoru, ali čim je sve počelo krenuo je na obuku i čim je to završio doleteo je u svoju zemlju!

"U razmaku od nekoliko dana smo ja i moja voljena Ukrajina napadnuti i niko na svetu nije imao dilemu oko toga ko je agresor. U tim trenucima sam već počeo da vežbam pucanje i imao sam sreću da me je profesionalni vojnik učio između pet i sedam dana. Bilo im je drago da pomognu kada su čuli moj cilj i zbog toga sam zahvalan našim prijateljima u Turskoj. Nisam Rambo, ali sam za nedelju dana postao dosta dobar sa oružjem u ruci i mogu da pošaljem metak u glavu u tri od pet pokušaja sa oko 25 metara u mirnom, trenažnom, okruženju", objasio je Dolgopolov.

Tagovi