Ostali sportovi

ŠOK U AMERICI, ĐOKOVIĆ JE OPET PRVI! Senzacija u Indijan Velsu, Novak se vratio na tron!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Za mnoge nevjerovatna vijest!

Izvor: Profimedia

Francuski teniser Gael Monfis pobijedio je aktuelnog "Broja 1" Danila Medvedeva i tako je omogućio Novaku Đokoviću da se u ponedjeljak 21. marta vrati na prvo mjesto ATP liste.

Vladavina Medvedeva ipak nije potrajala, jer je u ponedjeljak izgubio u trećem kolu turnira u Indijan Velsu, na kojem Nole ne učestvuje zbog kovid-mjera i zbog toga što nije vakcinisan. Ipak, iako ne igra, srpski teniser čuo je odličnu vijest, zbog koje će se vratiti na tron iako nije igrao još od februara i Dubaija. Tačnije, Novak je od decembra učestvovao samo na tom turniru i neće igrati do aprila i turnira u Monte Karlu!

Rezultat američkog obračuna Rusa i Francuza bio je 4:6, 6:3, 6:1 za Monfisa. Da sve bude još teže po Medvedeva, ovo je bio njegov prvi turnir od kada je nasledio Novaka na prvom mjestu ATP liste. Dok će Francuz u sledećem kolu igrati protiv španske tinejdž-senzacije Karlosa Alkaraza, Danil će dugo razmišljati o propuštenoj šansi da se učvrsti na vodećem mjestu.

Nervoza ruskog tenisera je rasla dok je meč odmicao, u trećem setu je slomio reket, ali ni to nije pomoglo. Monfis je već bio u elementu, drugim brejkom u tom dijelu meča je poveo 3:0 i mirno krenuo ka pobjedi, dok je Medvedev neuspješno tražio rješenja.

Đoković će postati prvi tri nedjelje nakon što je pao sa trona, a Monfis će pamtiti ovaj trijumf jer je tek drugi put u karijeri, a prvi put od 2000, pobijedio prvog tenisera svijeta. Sa druge strane, loša vijest je to da Novak neće igrati ni na sledećem velikom turniru u Americi - u Majamiju od 21. marta do 3. aprila i Medvedev će tu opet imati šansu da sam trči trku za prvo mjesto.