UDARILA NA NJIH

PUTIN JE LUD, SRAMOTA ME JE RUSKIH TENISERKI! Mlada zvezda (19) iz Ukrajine proziva: Misle samo na jednu stvar!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mnogi ćute na dešavanja u Ukrajini, a Marti se to ne dopada.

Izvor: Profimedia, Instagram/Marta Kostyuk

Talentovana ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (19) učestvuje trenutno na WTA turniru u Indijan Velsu i može da se pohvali pobedom na samom startu!

Savladala je sunarodnicu Marinu Zanevsku, koja se doduše odavno takmiči pod zastavom Belgije, a borile su se duže od tri sata. Na kraju je Kostjuk slavila u tri seta (6:7, 7:6, 7:5), da bi nakon meča je istakla nezadovoljstvo zbog ponašanja koleginica iz Rusije.

Dobro je poznato da je Rusija pokrenula vojnu Akciju u Ukrajini pre tri nedelje, pa ni sportisti ne beže od ove teme. Zato je Kostjuk iskoristila priliku da se njen glas čuje u SAD.

"Razočarana sam što mi ni jedna ruska teniserka do sada nije došla i rekla mi kako joj je žao zbog svega što se događa. Da se izvini zbog toga što njena zemlja nanosi mojoj nesreću. Ovo što se događa je strašno i niko mi nije dao podršku, niko nije pitao kako sam. Pa, to je šokantno!", rekla je rezignirana Marta.

Kostjuk je poručila da se njena "hrabra Ukrajina nikada neće predati", ali da su svi svesni da ruskog predsednika niko ne može tek tako da zaustavi, nazvavši ga pritom "ludim čovekom".

"Ovde nije reč o politici, nego o ljudskim životima. Boli me kada vidim kakvi problemi muče teniserke i tenisere. Njima je važno gde da prebace svoj novac. To je neprihvatljivo. Nemam pojma zašto se Rusi ovako ponašaju, jer nije tajna šta se u Ukrajini događa", kazala je Kostjuk i potom zaključila:

"Znamo ko koga napada, znamo ko koga bombarduje i prema tome ne možete biti ravnodušni i neutralni".

Marta Kostjuk je rođena 2002. godine u Kijevu, a trenutno je 54. na WTA listi.

Tagovi