ZANIMLJIVO

ZVEREV POSLE "UDARANJA SUDIJE" KORISTI NOVAKOVE METODE: Priznao da ga je još SRAMOTA, pa objasnio šta radi da se smiri

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je otvoreno govorio da mu meditacija pomaže da izbaci stres.

Izvor: Profimedia

Aleksander Zverev šokirao je sve kada je pre mesec dana na turniru u Akapulku reketom udarao po stolici na kojoj je sedeo glavni sudija, a nije dugo trebalo organizatorima pre nego što su ga diskvalifikovali.

Ubrzo se oglasio ATP i novčano kaznio Nemca, oduzeti su mu i bodovi sa turnira u Meksiku, dok mu je nakon novog zasedanja dozvoljeno da se opet takmiči i da nastupi na Indijan Velsu gde će imati "otvoren žreb". Ipak, najmanji prekršaj u narednih godinu dana pretvoriće se u rigoroznu kaznu...

Zverev sada zna da mu preti suspenzija iz tenisa na osam nedelja i odlučio je da promeni ponašanje, pa je pred početak turneje u SAD poručio da je počeo da primenjuje i metode Novaka Đokovića.

Želi da izbaci "bes iz sebe", tako da je možda kontaktirao i Srbina, koji mu je najbolji prijatelj na ATP turu.

"Počeo sam i da meditiram. Postoje stresne situacije u svačijem životu kada se ovakve stvari dešavaju. Nisam prvi i sigurno neću biti ni poslednji koji radi nešto loše na terenu. Znam kakav sam i ovo se neće odraziti na mene. Prethodnog dana sam igrao do pet ujutru, istog dana kada sam morao da igram i dubl. Ja dajem sve na terenu, verujem da bi se mnogo top igrača pojavilo na terenu u dublu i ako bi izgubili, ne bi im teško palo. Nikada ne bih fizički povredio bilo koga", poručio je treći teniser sveta na konferenciji za medije.

Zbog incidenta u Akapulku pojavili su se apeli da ga diskvalifikuju za grend slemova, međutim ATP mu je "progledao kroz prste" i to će Zverev znati da ceni.

"I dalje me je sramota. Nije mi nimalo prijatno kada se pojavim u svlačionici, osećaj nije nimalo lep. Ipak, svi mi pravimo greške. I ja sam ljudsko biće i garantujem vam da se nikada u životu neću više ponašati ovako. To je definitivno bio najgori trenutak u mom životu", rekao je Zverev.

Nemac je poručio da "ako to ponovo uradi ništa nije naučio", ali da je zaslužio drugu šansu. Opet, ako to ponovi - poručuje da se neće pobuniti zbog kazne.