Ostali sportovi

NAJSTARIJI TENISER NA SVETU (97) USRED RATA U UKRAJINI: Mogao sam da odem, ali nisam hteo - svakako ne čujem bombe!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Neverovatni Leonid Stanislavski ne dozvoljava da ga išta uplaši u njegovoj 97. godini.

Izvor: twitter/screenshot/Rafa Nadal Academy by Movistar

Pre samo četiri meseca ostvario se san najstarijeg tenisera na svetu! Leonid Stanislavski je u svojoj 97. godini upoznao Rafaela Nadala i igrao tenis sa njim! 

Leonid je iz Harkova, jednog od gradova koji su najteže pogođeni ratom koji bukti u Ukrajini. Stanislavski koji je upisan i Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji teniser na svetu do skora je sanjao da upozna Rodžera Federera, a sada strahuje za svoj živort.

"Nadam se da ću doživeti 100 godina. Moram da preživim ovu zastrašujuću situaciju", rekao je on.

Mogao je da ode u Poljsku, ali nije želeo da napušta svoju domovinu. 

"Rat je počeo 24. februara, od tada nisam izaššao napolje, bio sam kući. Imam zalihe, frižider je pun i ostaću tu, neću nigde ići. Moja ćerka Tanja je u Poljskoj i hoće da i ja odem tamo, ali sam odlučio da ostanem", otkrio je on.

Na kraju je otkrio da bombe koje padaju ni ne čuje vrlo često!

"Loše čujem, pa spavam celu noć i ništa me ne budi. Sinoć je bilo bombardovanja, a jutros su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost", kazao je Leonid. 

Inače je Stanislavski preživeo i Drugi svetski rat u kome je kao sovjetski inženjer konstruisao borbene avione za borbu protiv nacista. 

"Mislio sam da neću opet morati da prolazim kroz strašan rat u kome obe strane umiru, majke ostaju bez dece, žene bez muževa. Šta je ovo? XXI vek je, ne može biti rata, rat mora da bude stopiran i moramo doći do dogovora", poručio je on.