SVAKA ČAST!

SPEKTAKL U BEOGRADU, OVO SE ČEKALO 30 GODINA! Brankovićev rekord oboren za jednu stotinku, zbog Boška je Arena ustala!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srpski atletičari su imali dobre rezultate u prestonici, Kijanović je oborio rekord, ćerka Dragutina Topića je bila odlična, izborene su norme za predstojeće Svetsko prvenstvo...

Izvor: MN Press

Napravljena je sjajna uvertira za predstojeće Svetsko prvenstvo u srpskoj prestonici (od 18. do 20. marta). U ponedeljak je održan "Belgrade indoor meeting" u beogradskoj "Areni".

Publika je mogla da uživa u spektaklu, Armand Duplantis je oborio svetski rekord u skoku s motkom, Ivana Vuleta je briljirala u skoku udalj, a najbrži čovek na svetu Lamont Marsel Džejkobs je diskvalifikovan zbog prestupa i to nije sve.

Srpski atletičari su ostavili sjajan utisak. U prvom planu je Boško Kijanović (22) koji je oborio rekord star 30 godina. On je u trci na 400 metara zabeležio rezultat od 46.22 sekundi i na taj način za jednu stotinku prestigao sadašnjeg direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića koji je 1992. godine postavio taj rekord.

Boško Kijanović
Izvor: MN Press

Elzan Bibić je potvrdio da je u odličnoj formi, ponovo je oborio državni rekord na 1500m rezultatom 3:38, 84, Anja Lukić je istrčala normu za SP pošto je trku na 60m sa preponama prešla za 8.14 sekundi. Angelina Topić, ćerka legendanog Dragutina Topića, je u skoku uvis zauzela treće mesto sa 1,87 metara, a Milica Gardašević bi normu za Svetsko prvenstvo u skoku udalj trebalo da izbori po renkingu.

Angelina Topić
Izvor: MN Press

A, jedan od najiskusnijih srpskih atletičara Asmir Kolašinac (37) je kuglu bacio 21,06 metara, zauzeo je drugo mesto i zbog toga nije krio zadovoljstvo

"Izjednačen lični rekord i svetski rekord za veterane u dvorane. Sve ide po planu, imao sam dobru seriju. Sada želim da budem što bolji za Svetsko prvenstvo, tamo će nas biti preko 20. Zdrav sam i jedva čekam", rekao je Kolašinac novinarima u dvorani.

Asmir Kolašinac
Izvor: MN Press

Svestan je da će mu tamo biti teško da dođe do medalje, pošto dolaze mnoge velike zvezde poput Rajana Krauzera, ali je obećao da će dati sve od sebe.

"Za finale će biti dovoljan sličan rezultat, za medalje treba da budem realan, ako oni koju budu došli budu na nivou, biće teško. Meni je najveći problem da iskontrolišem adrenalin, ako tehnički uradim hitac uradim kako treba, bacio bih blizu 22 metra", poručio je Kolašinac.

Tagovi