Bravo!

NOVAK JE ZBOG NJEGA DIGAO GLAS! Velika pobeda Đokovićevog prijatelja - posle 9 godina napušta hotel UŽASA!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Uspeo je da se izbori za svoju slobodu, ali neće ostati u Australiji. Seli se na drugi kontinent.

Izvor: Profimedia/Twitter/MehdiAli98/printscreen

Novak Đoković je tokom januara ove godine prošao pravu torturu dok je pokušavao da stigne na Australijian open, a na kraju su australijske vlasti donele spornu odluku o ukidanju vize tada najboljem teniseru sveta. Ipak, njegov boravak u Melburnu skrenuo je pažnju na tajnu koju je Australija krila!

Dok je Novak Đoković bio smešten u hotelu bez pristojnih uslova za život, ispostavilo se da pojedini stanovnici tog objekta već devet godina žive kao imigranti, bez osnovnih ljudskih prava. Među njima je bio i Mehdi Ali, koji se sada pohvalio da je slobodan čovek.

On je nakon devet godina dobio dozvolu da napusti zloglasni hotel i počne novi život.

Ipak, to se neće dogoditi u Australiji u kojoj je želeo da se nastani već će morati da otputuje za Ameriku, koja mu je odobrila azil.

Mehdi je inače nekoliko puta stajao u zaštitu Novaka Đokovića tokom njegove drame u Melburnu, a nema sumnje da je i Novak pomogao njemu i njegovim prijateljima. Situacija u kojoj se našao najbolji srpski sportista i nekoliko njegovih izjava o imigrantima koji žive godinama u hotelu skrenuli su pažnju celog sveta na ovaj problem.

"Večeras postajem slobodan i napuštam Australiju, odlazim u SAD gde ću započeti novi život. Ali, neću biti srećan sve dok svi moji prijatelji ne budu pušteni iz imigracionog pritvora. Nije sloboda dok svi ne budemo slobodni. Hvala vam svima za podršku", napisao je Ali na tviteru.

Tagovi