OBRATIO SE SVIJETU

PUTINE, PLESAĆU TI NA GROBU: Teniser se javio UŽIVO iz rata u Ukrajini - Djeca ne znaju gdje sam, spreman sam da PUCAM!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski je detaljnije govorio o svojoj odluci da se suprotstavi Rusiji u ratu u njegovoj zemlji, a imao je i poruku za Vladimira Putina.

Izvor: Twitter/@GMB/YouTube/NBC News/Printscreen

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski šokirao je mnoge prošle sedmice kada je po početku sukoba u toj zemlji objavio da će otići u rat protiv Rusije.

Poznati bivši teniser je svoje obećanje ispunio, a sada se u vojničkoj uniformi obratio svjetskim medijima, govoreći da je spreman i da zapuca ako bude bilo potrebe.

Stahovski (36) je nekada bio 31. teniser svijeta, a prije nekoliko dana je sve iznenadio svojim riječima povodom početka rata u Ukrajini.

"Vojska je otvorila mesto za rezervne vojnike, za sve koji žele da se bore, da uzmu oružje i budu deo teritorijalne odbrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošle nedelje, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa se svako može pridružiti. Nemam vojno iskustvo, ali znam rukovati oružjem", rekao je 36-godišnji Stahovski i pitao svet što su radili prethodnih osam godina.

No, sada se Stahovski obučen u vojničku uniformu javio za emisiju "Good Morning Britain".

"Podrška koju dobijamo je ogromna. Ograničenja i sankcije Rusima u sportskom smislu su velike i djeluju, ali one neće zaustaviti Putina. Nikad nisam mogao da pomislim da će doći do ovoga i da ću biti u ratu. Kažnjeni smo jer želimo bolji život i želimo u Evropu", rekao je Stahovski, kojeg mnogi i dan-danas najviše pamte po pobjedi nad Rodžerom Federerom 2013. godine na Vimbldonu.

Izvor: twitter/screenshot/@GMB

On je u igračkoj karijeri osvojio četiri ATP titule, od kojih prvu u Zagrebu 2008. Prije nekoliko dana je porodicu ostavio u Mađarskoj i vratio se u Ukrajinu.

"Djeca ne znaju gdje sam, a supruga co dan nije pričala sa mnom kad sam joj saopštio odluku. Nisam imao vremena za obuku. Znam da koristim pištolj. Nadam se da neću morati da ga koristim, ali ako budem morao, spreman sam. U vazduhu nemamo šanse s njima, ali u borbama na tlu smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala."

Inače, Stahovski je u utorak na Instagramu objavio snimak ruskog granatiranja grada Harkova uz riječi "Putine, plesaćemo ti na grobu."

Izvor: Instagram/stako_s/Printscreen

Tagovi