Hvala na svemu

OTIŠAO JE NAJVEĆI IKADA - NOVAK SE RASTAO SA GENIJEM: Zbog ovoga nema boljeg od Vajde, spisak trofeja sve govori!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Jednostavno najbolji ikada.

Izvor: MN Press, Profimedia/Julian Finney

Sve je šokirala vest da Marjan Vajda više nije trener Novaka Đokovića! 

Čovek koji je po mnogima najzaslužniji za to što je Srbin jedan od najvećih tenisera ikada posle 15 godina rada sa Đokovićem napustio je tim i prepustio trenerske dužnosti u potpunosti Goranu Ivaniševiću.

Saradnja Novaka i Vajde počela je 2006. godine pred Rolan Garos i trajala je sve do danas. Slovak nije bio prvi trener Novaku od 2013. do 2016. godine, tada je na tom mestu bio Boris Beker, ali je i dalje bio deo tima.

Neverovatni Vajda je bio u Novakovom timu tokom svih 20 osvojenih grend slem turnira, tako da u svom trenerskom CV-u ima devet Australijan opena, dve titule na Rolan Garosu, šest na VImbldonu i tri na US Openu.

Osim toga je bio ključni deo Novakovog tima tokom svih pet osvojenih finalnih mastersa sezone, a sa Novakom je kao prvi trener uzeo neverovatnih 37 titula na Masters 1.000 turnirima. 

On je u mladosti bio teniser i nastupao je za reprezentaciju Čehoslovačke, a pre Novaka je radio sa Dejvis kup reprezentacijom Slovačke, kao i sa nekadašnjim šestim reketom sveta Karolom Kučerom. 

Sada je pitanje da li će nastaviti karijeru i još uvek se ne zna da li je odluka da ne bude više deo Novakovog tima donesena od strane Novaka ili je 56-godišnji Slovak rešio da napravi pauzu u karijeri.