PR!?

PROZIVALI SU ŠARAPOVU ZAŠTO ĆUTI O RATU U UKRAJINI: Oglasila se na Instagramu, ali nije NI REČ rekla o Rusiji

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Marija Šarapova je pažljivo birala reči kada je govorila o vojnoj invaziji Rusije na Ukrajinu.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Architectural Digest

Vojna akcija Rusije u Ukrajini traje već šest dana i zbog toga svakodnevno stižu sve veće sankcije. Među onima koji su kažnjeni su i brojni ruski sportisti: fudbaleri, odbojkaši, košarkaši, a pitanje je trenutka kada će se slično dogoditi i sa teniserima, iako su stali na stranu mira.

Njihovi najpoznatiji teniseri Andrej Rubljov i Danil Medvedev nisu podržali rat, odmah su se oglasili o ogradili od dejstvovanja Vladimir Putina, dok je čuvena Marija Šarapova tek posle šest dana progovorila.

Mnogi navijači su je na društvenim mrežama prozivali zbog čega ćuti na tako važnu temu, a Šarapova je očigledno čula da ljude zanima njeno mišljenje i oglasila se na Instagramu. Doduše, ne onako kako su se nadali, pošto je uspela da izbegne da pomene bilo koju od ključnih reči...

Šarapova tako nije spomenula ni rat, ni invaziju, ni vojnu intervenciju, čak nije imenovala Rusiju i Ukrajinu, kada se putem Instagram "storija" javila iz svoje hotelske sobe u Parizu.

"Dolazak u Evropu čini se potpuno drugačijim ovog puta. Teška srca i dubokom čežnjom za mirom... Najvažnija je bezbednost i budućnost naše dece", napisala je Šarapova u kratkoj poruci na Instagramu koja deluje zanimljivo upakovano, pošto je ispunila svoju "dužnost" i oglasila se, ali nije ništa rekla.

Nekada najbolja teniserka sveta penzionisala se 2020. godine, a nakon igračke karijere uglavnom boravi na Floridi.