JAVILA SE

OGLASILA SE RUSKINJA PROTIV KOJE UKRAJINKA NEĆE DA IGRA: Traže hitnu suspenziju, a evo šta odgovara Anastasija

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Da li se sprema novi skandal u tenisu?

Izvor: Profimeda

Ukrajinska teniserka Elena Svitolina ne želi da igra protiv igračica iz Rusije i Belorusije, zbog vojne intervencije u njenoj zemlji koja traje već šest dana, pa je u saopštenju od teniskih organizacija (ATP, WTA i ITF) zahtevala da reše taj problem ili će se povući sa turnira u Montereju!

Dok se čeka njihov odgovor, oglasila se ruska teniserka Anastasija Potapova sa kojom je Svitolina trebalo da igra u prvom kolu pomenutog turnira.

Ruskinja, nekada najbolja juniorka sveta, a sada 115. teniserka na WTA listi pojasnila je kako ona vidi celu situaciju.

"U detinjstvu biramo svoj razvojni put. Ja sam kao dete sanjala da ću igrati tenis bez biranja protivnika ili zemlje. Teško je objasniti ljutima iz politike da za mene nijedna zemlja nije neprijatelj, ja se borim da odigram najbolje,  za rezultat, borim se za pobedu...", napisala je Potapova.

Mlada teniserka (21) napisala je da profesionalni sportisti postaju "taoci trenutne situacije", dodajući da je njen jedini san da igra tenis i da zbog toga svakog dana trenira.

"Žao mi je, iako nisam upućena u politiku, protivnik sam pohlepe, rata i suza. Mir ujedinjuje svet i svako bi trebalo da ostane čovek u njemu. I dete bi trebalo da nastavi da sanja", napisala je Potapova na svom Instagramu i time odgovorila svojoj sedam godina starijoj koleginici.

Iako nije konkretno objasnila koji će biti njeni dalji potezi, jasno može da se zaključi da je njen plan da igra protiv Svitoline i da je njene reči neće sprečiti, dok se nada i da je teniske organizacije neće suspendovati iz sporta.