AU!?

SKANDAL! UKRAJINAC OŠAMARIO TENISKOG ZVANIČNIKA ZBOG RUSIJE: Pobesneo jer Rusi nisu kažnjeni, pa ga NAPAO u restoranu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Neverovatna stvar dogodila se tokom vikenda kada je Ukrajinac pobesneo na Evropsku tenisku federaciju.

Izvor: Profimedia

Ruskim sportistima se "spušta rampa" u većini sportova, ali još ne i u tenisu. Dok ukrajinska teniserka Elena Svitolina odbija da igra protiv protivnice iz Rusije, i dok stiže zahtev da se sankcioniše Danil Medvedev, za to vreme se dogodio veliki skandal na sastanku povodom drame koja drma ceo svet!

Sekretar Teniskog saveza Ukrajine Jevgenij Zukin (38) ošamario je Tomasa Hamerla, prvog čoveka Evropske teniske federacije, na sastanku koji se održao u subotu u Antaliji.

Zbog incidenta je čak pozvana i policija koja je došla na lice mesta, a već narednog dana je Teniski savez Ukrajine poslao pismo Evropskoj teniskoj federaciji tražeći da se svi ruski i beloruski teniseri i teniserke sankcionišu, što se do danas (još) nije dogodilo.

Navodno, svađa je počela oko saopštenja Evropske teniske federacije koju je Zukin nazvao "sramotno slabom", a bio je toliko besan da je želeo i fizički da se obračuna sa Hamerlom.

"Pročitao sam saopštenje, završio večeru, ustao od stola, okrenuo se i video Hamerla koji je bio na pet stolova od mene. Došao sam kod njega i pitao ga kako si mogao ovo da uradiš. Rekao mi je 'odlazi', a onda sam ga slabije ošamario i otišao od njega", ispričao je Zukin koji je potom odveden u policijsku stanicu u Antaliji gde je dao izjavu, a potom se izvinio Hamerlu zbog žestoke reakcije.

Austrijanac nije želeo da komentariše slučaj, pošto je istraga u toku, ali je prihvatio izvinjenje pošto razume nervozu u trenutku kada su njegovi roditelji i baka još u Kijevu.