Ostali sportovi

OSVOJIO 5 EVROPSKIH BRONZI: Posle 15 godina došao na mesto početka i rekao da je KRAJ!

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Nakon 15 godina velikih uspeha rešio je da je kraj.

Izvor: MN Press

Mihail Dudaš je na svečanosti u prostorijama atletskog kluba Vojvodina zvanično objavio da završava svoju sjajnu karijeru. 

Srpski nacionalni rekorder u sedmoboju i desetoboju posle pet evropskih bronzi u svojoj karijeri sada je objavio da se povlači.

"Atletiko, volim te. Hvala ti na svemu. Planove za budućnost još nisam definisao, ali započeo sam par meni važnih projekata, koje bih želeo da realizujem. Najviše želim da sebi dam prostora da vidim kako izgleda život bez profesionalnog sporta, kako to izgleda bez pritiska zbog takmičenja koje dolazi, zbog povreda, izazova", rekao je on. 

Njegovi uspesi su počeli 2008. godine kada je uzeo bronzu na evropskom juniorskom prvenstvu u desetoboju, a tada je definitivno odlučio da se posveti toj disciplini. Sledeće godine je uzeo bronzu na U23 Evropskom prvenstvu u Kaunasu, a dve godine kasnije na istom takmičenju održanom u Ostravi takođe je bio bronzani.

Najveće uspehe u karijeri ostvario je 2013. i 2016. godine. Prvo je osvojio bronzu na EP u sedmoboju, a onda je pre šest godina bio bronzani na Evropskom prvenstvu ali ovoga puta u desetoboju.

Tagovi