AU!

UŽASNE SCENE NA TERENU - PAO I PREVIJAO SE OD BOLOVA! Amerikanac se srušio, preokrenuo meč, pa ostavio poruku Nadalu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nevjerovatna dešavanja na turniru u Akapulku. Američki teniser je iznenadio sve...

Izvor: Twitter/@TennisTV/Printscreen

Jedan od najluđih mečeva u dosadašnjem dijelu teniske sezone odigran je u Akapulku (Meksiko). Akteri su bili Grigor Dimitrov (Bugarska) i Stefan Kozlov (SAD).

Posle više od tri sata borbe je Amerikanac slavio - 7:6 (10:8), 5:7, 6:3, ali se mnogo više priča o jednom nevjerovatnom detalju. O momentu kada je Kozlov pao, počeo da se grči na terenu i kada je djelovalo da je sve gotovo već u drugom setu...

Američki igrač je posle dobijenog prvog seta vodio sa 4:3 i onda je napravio brejk što je značilo da će servirati za meč. Međutim, prije nego što je uopšte došlo do toga on se samo srušio na terenu. Počeo je da se grči i da traži pomoć ljekara.

Među prvima mu je prišao Dimitrov, pomogao mu je sa grčevima i u tom trenutku je delovalo da će Stefan teško nastaviti meč. Tražio je da mu doktor pomogne, ali po pravilima nije mogao da dobije medicinski tajm-aut, jer to nije dozvoljeno kada su grčevi u pitanju.

Bugarin je to iskoristio, osvojio naredna četiri gema i izjednačio u setovima. Umjesto predaje Kozlov je odlučio da se bori, da odigra treći set i da pobijedi. Tada je na kameri ostavio zanimljivu poruku za Rafaela Nadala.

"Rafa, izvini što sam morao da skratim trening danas", napisao je Kozlov koji čeka pobjednika meča Nadal-Kudla u narednom kolu.

Priča iza te poruke je takođe interesantna. Naime, Kozlov je bio sparing partner Nadalu na treningu tokom dana, pošto je ispao u kvalifikacijama. Tada je stigla informacija da je Maksim Kresi odustao od turnira, pa je Kozlov naknadno upao. Sve to je saznao dok je trenirao sa Nadalom, pa je morao da se posveti pripremi meča sa Dimitrovim.

Nevjerovatan dan za Stefana Kozlova...

Tagovi