Teško!

PAKAO ZA MEDVEDEVA, MORA PREKO NADALA DA RUŠI NOVAKA: Rus juri prvo mjesto, a put nikad teži - "mina" već u prvom kolu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Danil Medvedev se sigurno nadao boljem žrijebu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se vraća na teren u Dubaiju, a Danil Medvedev i Rafael Nadal idu u Meksiko i igraće u Akapulku.  A tamo će morati da se sastanu ranije nego što su se nadali! 

Izvršen je žreb za turnir na kome će Medvedev juriti prvo mesto na ATP listi i na kome mu pobeda ili korak dalje u odnosu na Novaka u Dubaiju donose prvo mjesto na ATP listi prvi put u karijeri. 

Ipak, neće to biti lako! Već u prvom kolu Medvedeva čeka težak posao jer će morati da igra sa Benoa Perom, nepredvidivim teniserom koji je ranije u karijeri znao da ima neke velike pobjede.

U drugom kolu bi mogao da zaigra protiv Pabla Anduhara, a u trećem kolu su mogući protivnici Adrijan Manarino, Tejlor Fric ili veteran Felisijano Lopez.

A onda slijedi mogući duel sa Rafaelom Nadalom, koji je četvrti nosilac turnira. On je projektovani protivnik za polufinale, što znači da je "upao" u polovinu žrijeba sa Medvedevom.

Nadal u prvom kolu igra sa Rajlijem Opelkom, a potom mogu da mu dođu kao rivali Grigor Dimitrov ili Maksim Kresi. U delu žrijeba sa Nadalom i Medvedevom je i Mateo Beretini!

U drugoj polovini žrijeba su Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaraz, Kameron Nori, Pablo Karenjo Busta...

Što se srpskih tenisera tiče Dušan Lajović igra sa Amerikancem Sebastijanom Kordom, dok Laslo Đere nije imao sreće jer će odmah igrati sa Cicipasom.