Ko zna koliko...

SKANDAL - PRVI PLJUVAO NOVAKA, A NJEGOV SAVEZ FALSIFIKOVAO PAPIRE: Lažnim dokumentima išli na Australijan open!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ako se ovo ispostavi kao tačno, Australijan open nije bio regularan i trebalo bi poništiti ga!

Izvor: Profimedia

Šokantne vesti otkrivene su o nedavno završenom Australijan openu. Po tvrdmnjama specijalizovanog sajta "ubitennis", odnosno jednog njihovog novinara, Mađari su falsifikovali dokumenta kako bi ušli u Australiju pre početka turnira! Baš iz te zemlje dolazi jedan od Novakovih najvećih kritičara!

Ovaj skandal se za sada ispituje, a ukoliko se ispostavi da su pojedini teniseri i teniski treneri bez važećih dokumenata bili prisutni u Melburnu, na ceo turnir će biti bačena senka. I ovako smo znali da nije regularno, pre svega zbog deportovanja Novaka Đokovića, a sad...

Lokalni portal "24.hu" otkrio je detalje u koje je upletena Katalin Maroši, nekada 33. teniserka sveta u dublu. On je prethodnog leta kontaktirala igrače i njihove roditelje, kako bi od njih dobila sve neophodne podatke.

Pretpostavlja se da su imformacije poput datuma rođenja, adresa, ime i prezime majke i ostali korišćeni za izradu lažnih dokumenata. Takvi papiri omogućili su mađarskim predstavnicima da bez ikakve kontrole uđu u Asutraliju i nastupe na prvom grend slemu sezone.

Maroši je do skoro bila koordinatorka u Teniskom savezu Mađarske, ali je nakon što je ovaj skandal isplivao u javnost odmah smenjena sa funkcije. Inače, ću je "odao" sleektor Dejvis kup tima Gabor Keveš koji tvrdi da je pred Završni turnir u Torinu krajem prošle godine dobio papir koji mu uopšte nije potreban.

"Pre Dejvis kupa u Torinu uručen mi je taj dokument, iako sam dobio tri doze vakcine. nije mi bio potreban, mogao sam da putujem i bez njega. Sve to mi je bilo čudno jer smo na licu mesta raditi PCR testove", otkrio je Keveš.

Mađarski savez trenutno vodi postupak protiv najmanje devet osoba, a očekuje se da uskoro budu podnete i krivične prijave protiv nekoliko ljudi uključenih u ovaj slučaj.