USPEH!

NOVAKA JE ŽESTOKO BRANIO, A SAD JE POKORIO MELBURN! Kirjos pravio cirkus, provocirao publiku, pa dobio ZVIŽDUKE!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis su osvojili titulu na Australijan openu.

Izvor: Profimedia

Australija je još pre prvog poena počela da slavi, znali su da će neko od domaćih igrača podići pehar na Australijan openu u konkurenciji dublova.

Na terenu su bila četvorica Australijanaca, a Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis su pobedili Metjua Ebdena i Maksa Pursela - 7:5, 6:4. Kirjos, koji je žestoko branio Novaka Đokovića, je ponovo napravio cirkus.

Od početka turnira je Kirjos u svađi sa domaćom publikom, najviše zbog toga što je bio na strani Srbina. Podržavao je Đokovića sve vreme, pre svega zbog užasnog tretmana koji je imao u Melburnu. I sada je pravio šou, pa je tako zapušio usta svim onima koji su mu zviždali i dobacivali.

Posle skoro svakog poena koji je on završio uspešno se okretao ka publici, provocirao ih je, pokazivao je prstom ka sebi da je on dobio poen. Na zvižduke je odgovarao raznim gestikulacijama... To je išlo na živce navijačima. Dobijao je uglanom zvižduke, tako da je tenzija bila i te kako primetna.

U oba seta su Nik i Tanasi napravili po jedan brejk i to im je bilo dovoljno za pobedu. U prvom setu su to uradili u 11. gemu, a u dugom u sedmom. U završnici drugog seta je viđen i jedan veliki problem. Navijač je dobacivao sa tribina, iznervirao je svu četvoricu, a Kirjos je zahtevao da se on izbaci. Obezbeđenje je uslišil njegovu želju, pa je navijač napustio stadion.

Na kraju, dok su proslavljali veliki uspeh, umesto aplauza su se više čuli zvižduci sa tribina...