FINALISTI

NOVAČE, ZA KOGA ĆEŠ NAVIJATI? JEDNO SIGURNO GUBIŠ: Moćni Rus u finalu - hoće 1. mesto, ali Rafa ide po rekord!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Nadal i Medvedev će igrati u finalu Australijan opena. Za koga će Novak navijati?

Izvor: Profimedia

Danil Medvedev će se sa Rafaelom Nadalom boriti za titulu na Australijan openu!

Njih dvojica su dobili svoje polufinalne mečeve, Španac je bio bolji od Matea Beretinija, posle čega je Rus savladao Stefanosa Cicipasa.

Drugi polufinalni okršaj bio je pun naboja i velike nervoze, ali je na kraju ruski igrač slavio - 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, 6:1. Sve to će pomno pratiti Novak Đoković, pošto u zavisnosti od ishoda finalnog duela jednu stvar sigurno gubi.

Najviše se priča o skandalu koji je nastao posle drugog seta. Tada je Medvedev ušao u sukob sa sudijom Haumeom Kampistolom. Zahtevao je od njega da opomene Stefanosa za "koučing" i tvrdio je da ga otac Apostolos sve vreme savetuje. Čak je i opsovao sudiju u stolici, nazvao ga je "malom macom".

Uspeo je potom Danil da se konsoliduje i da osvoji treći set, a na početku četvrtog mu se želja ostvarila, pošto je sudija opomenuo Grka zbog "koučinga". Nešto slično kao što je Marijana Veljović učinila nedavno. Stefanos se na to samo nasmejao, a Danil je nedugo posle toga napravio ključni brejk za pobedu.

NOVAČE, ZA KOGA NAVIJAŠ?

Izvor: Profimedia

Sada je pred Novakom jedno bitno pitanje. Za koga će navijati u finalu, za Rafu ili Danila?

Ko god da dobije meč Srbin je na gubitku. Ako Nadal dođe do titule biće to njegov 21. grend slem trofej, što znači da će postati novi rekorder i da će prestići njega i Rodžera Federera, pošto sva trojica trenutno imaju po 20 titula.

A, ako Medvedev dođe do titule to znači da će Novak izgubiti prvo mesto i da će Rus preuzeti tron na neko vreme.

Za koga će Novak navijati, šta vi kažete?

Što se finalnog duela tiče, Rafa i Danil su do sada odigrali četiri meča, španski igrač je tri puta slavio.