Gotovo je

AMERIKA JE STALA, OPROSTIO SE BIG BEN! Dao im je 18 godina i DVE titule - odlazi kao jedan od NAJVEĆIH u istoriji!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kraj senzacionalne karijere!

Izvor: Profimedia

Legendarni kvoterbek Ben Rotlsberger (39) povukao se i otišao u penziju posle 17 sjajnih godina u dresu Pitsburg Stilersa. Doneo je 2006. i 2009. dve od šest titula tog kluba i ostaće upamćen kao jedan od simbola moderne ere NFL-a, zajedno sa takođe kultnim igračima koji bi ove godine mogli u penziju.

Ostaje da se vidi da li će se povući i najveći kvoterbek u istoriji, Tom Brejdi (44) iz Tampa Bej Bakanirsa, kao i Eron Rodžers (38) i Grin Bej Pekersa. Ako sva trojica kažu "zbogom", mogla bi ovo da bude jedna od "prelomnih" godina u novijoj istoriji američkog fudbala, posle koje liga definitivno neće izgledati isto kao do sada.

Rotlsberger je rođen 1982. u Ohaju, nastupao je na koledžu Majami do 2003, a onda je kao 11. "pik" drafta ušao u NFL i odmah bio proglašen rukijem godine. Osim dve titule, tokom velike karijere je dva puta bio lider u osvojenim jardima dodavanjima (2014. i 2018), a rekorder je u broju mečeva u kojima je bacio 500 jardi - čak četiri puta!

"Ovo putovanje je bilo uzbudljivo, nošeno takmičarskim duhom. Ipak, došao je trenutak da ispraznim svoj ormarić, da okačim kopačke i da nastavim da budem sve što mogu svojoj supruzi i deci. Povlačim se iz fudbala kao iskreno zahvalan čovek", rekao je "Big Ben" u oproštajnoj poruci, koju je objavio na svom Tviter nalogu.

Rotlsberger se povukao kao peti najbolji dodavač u istoriji NFL-a (64.088 osvojenih jardi) i kao izvesno budući član Kuće slavnih. Pogledajte poruku kojom je ozvaničio da je došao kraj: