Tako je!

NOVAK ĐOKOVIĆ IDE NA VIMBLDON! Engleska vlada promijenila pravila, sada je sve jasno - BRANIĆE TITULU!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Već od februara neće biti nikakvih problema da najbolji teniser na svijetu uđe u Englesku.

Vimbldon 2021.
Izvor: Profimedia

Dobre vijesti za najboljeg tenisera na svijetu dolaze iz Velike Britanije, gdje je vlada usvojila novi set pravila vezan za putovanja u vremenu virusa korona. Kao što je i ranije najavljeno oštra pravila vezana za ulazak u zemlju su sada drastično liberalizovana. 

Od 11. februara pa nadalje će i nevakcinisani moći da uđu u Britaniju, što praktično znači da će Novak Đoković moći da dođe u London kako bi igrao na Vimbldonu koji je na programu od 27. juna. To je u britanskom parlamentu obznanio Grant Šarps, državni sekretar za saobraćaj.

"Ukinućemo sva testiranja na virus korona potpunova vakcinisanim pojedincima koji stižu u Englesku od 11. februara pa nadalje. Oni koji budu stizali u Englesku a nisu potpuno vakcinisani moraće da odrade test prije polaska ovamo i PCR test dva dana nakon dolaska u Englesku. Svi putnici će i dalje morati da popune neophodne formulare", naveo je Šarps u saopštenju. 

Iskoristio je priliku i da istakne značaj mjera koje je vlada donijela u prethodnom periodu kako bi ovo omogućila. 

"To što smo donosili prave odluke u pravo vrijeme što se tiče vakcina i bustera sada znači da ćemo biti jedan od najotvorenijih sektora za putovanja u Evropi", pohvalio se on.

Pogledajte kako je Novak prošle godine došao do titule na Vimbldonu:

Novak je prošle godine osvojio titulu na travi Vimbldona pobjedom u finalu nad Mateom Beretinijem, a iako ove godine nije mogao da igra na Australijan openu i iz Australije su stigle dobre vijesti.

Kako sada stvari stoje naredne godine neće biti nikakvih problema da on učestvuje u Melburnu. Što se tiče Francuske i Rolan Garosa čeka se pojašnjenje francuskih vlasti o tome da li nevakcinisani teniseri mogu da uđu u zemlju.   

Ukoliko se pojavi na Vimbldonu Novak će juriti svoju sedmu titulu na tom turniru. Prvi put je osvojio trofej 2011. godine, a poslednji put 2021.