Molim?!

NEVJEROVATNO - KARABATIĆ POZITIVAN IGRA NA EVROPSKOM PRVENSTVU?! Stalno ga testiraju, ali ga puštaju na teren!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Neobičan slučaj na Evropskom prvenstvu u rukometu, gdje su Francuzi jedan od favorita za titulu.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša učestvuje na Evropskom prvenstvu iako je pozitivan na korona virus! Nikoli Karabatiću (37), francuskom reprezentativcu srpskog porijekla, dozvoljeno je da igra jer nije opasan po okolinu, navode mediji.

Karabatić je pozitivan test dobio nakon meča protiv Holandije prethodnog četvrtka, ali je nastupio protiv Islanda. Razlog za takvu odluku bilo je što je preležao koronu i decembru, pa EHF ne smatra da može da ugrozi zdravlje drugih igrača.

 I tačno, Nikola je dobar dio priprema za ovaj turnir propustio zbog korone. Umjesto na treninzima bio je u izolaciji u Strazburu, da bi se tek pred sam turnir priključio saigračima.

U tom trenutku je imao visok nivo antitijela, a zbog njih je i dobio dozvolu da nastupa.

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Holandije. Naši ljekari pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen virusom COVID-19. Na temelju antitijela, procijenili smo da može da igra", navodi EHF.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena biće testiran i u nastavku turnira, ali sve dok ima visok nivo antitijela njemu će biti dozvoljeno da igra na turniru.

Francuzima slijedi meč protiv Crne Gore, a nadaju se i plasmanu u polufinalu gdje će nastaviti borbu za medalje.

Tagovi