Ostali sportovi

KECMANOVIĆ OSTAO BEZ ČUDA NA AUSTRALIJAN OPENU: Ništa od iznenađenja u Melburnu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Miomir Kecmanović u osmini finala Australijan opena izgubio od Gaela Monfisa.

Izvor: Profimedia

Miomir Kecmanović je deportacijom Novaka Đokovića na neki način preuzeo žrijeb prvog reketa svijeta, ali nije uspio to da iskoristi do kraja.

Mladi srpski teniser je zaustavljen u osmini finala prvog grend slema sezone. Pobijedio ga je Gael Monfis - 5:7, 6:7 (4:7), 4:6.

Imaće Miomir za čim da žali definitivno, pružio je odličan otpor, imao svoje šanse. Prije svega u taj-brejku drugog seta kada je vodio sa 4:2, ali je na kraju morao da čestita protivniku na pobijedi.

 Pokazao je Miomir da ima sve što je potrebno za uspjeh, ali da mu nedostaje kontinuitet i mentalna snaga, što je moglo da se vidi u trenucima kada se meč lomio.

U prvom setu je prvo pri rezultatu 4:5 spasao tri set lopte, a onda je imao tri brejk lopte i šansu da povede. Nije ih iskoristio, pa je izgubio gem na svoj servis.

Drugi set je počeo bolje, napravio je brejk (2:1), a zatim imao i prednost i servis pri rezultatu 4:2, ali ni to mu nije bilo dovoljno. U 12. gemu je opet spasao dvije set lopte, pa odveo meč u taj-brejk, tamo je vodio sa 4:2 i onda je izgubio pet narednih poena. Tu je već bilo jasno da je sve gotovo. Kecmanović se borio, ali je Monfis pokazao zašto je toliko dugo pri vrhu svjetskog tenisa.

"Bio je veoma težak meč. Miomir je igrao odlično, bio je veoma agresivan. Pokušavao sam da odgovorim, da budem agresivan i ja, dobro sam servirao i na kraju uspeo da pobijedim. Pokušaću da nastavim da igram ovako i da doguram što dalje. Posao nije završen", poručio je Monfis po završetku meča.