Ostali sportovi

DŽIKIĆ: DA OGRANIČIMO KVALITET KOJI IMA IGOKEA

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

Protiv Igokee u nedjelju od 16.30 Podgoričani jure 11. pobjedu u regionalnom takmičenju u kojem imaju i tri poraza.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Moramo da obratimo pažnju na strijelce Igokee na spoljnim pozicijama i ograničimo njihov učinak, ali želimo i da iskontrolišemo vrlo pokretljivu atletsku centarsku liniju protivnika Međutim, ključan je naš fokus tokom čitavog meča", rekao je trener Aleksandar Džikić, prenose Vijesti.

Vili Rid je propustio duel protiv Ulma, u Laktašima će biti na terenu.

"Osjećam se dobro. Uvijek je dobro vratiti se na parket i igrati igru koju volim. Blagosloven sam sposobnošću da igram i uzbuđen sam uvijek kada izađem na teren. Biće teška utakmica, imali smo navijače koji su nas nosili u prvom meču ove sezone, bilo je dosta energije i uspjeli smo da dođemo do pobjede", kazao je Rid i dodao:

"Znamo da će biti teško, kao i uvijek na gostovanju kod Igokee. To je težak teren, rival ima veoma dobar tim. Dok god mi budemo fokusirani i odigramo timski mislim da možemo doći do važnog trijumfa", naveo je Amerikanac, kako pišu Vijesti.

Budućnost je u prvom dijelu sezone u "Morači" slavila 81:68.

"Budućnost je ekipa koja zauzima i zaslužuje visoku poziciju na tabeli u oba takmičenja, kako u ABA ligi tako i u Evrokupu. Zahvaljujući kvalitetu i iskustvu Podgoričani uspijevaju da pronađu način da pobijede na većini utakmica kada igraju dobro, a i na onima na kojima kao i svi timovi u toku duge sezone imaju mnogo problema. Ovo je za nas nastavak čudnog rasporeda, nakon prinudnog odmora igramo treću utakmicu u šest dana", rekao je trener Igokee Marko Barać.