Ostali sportovi

SUSPENDOVALI GA ZBOG JUGOSLAVIJE - SADA JE NOVI TRENER CRVENE ZVEZDE: Legenda koja je osvojila sve preuzela crveno-bele!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Nekadašnji vaterpolista Srbije zemlje, a zatim i samostalne Crne Gore, sedeće na klupi crveno-belih.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je nakon tri godine dobila novog trenera. Kriza rezultata koja se ogledala u mečevima Lige šampiona dovela je do rastanka sa Aleksandrom Filipovićem, a na njegovo mesto dolazi crnogorski stručnjak Mirko Vičević (53).

Nekadašnji reprezentativac SFRJ, zatim SRJ i SCG, a na kraju i prvi kapiten reprezentacije Crne Gore, čovek bogate biografije u bazenu i pored njega, trebalo bi da pokrene ekipu koja se trenutno ne nalazi u idealnoj poziciji.

Novi trener crveno-belih kao najveći uspeh u trenerskoj karijeri može da izdvoji osvajanje evropskog zlata na prvenstvu za juniore 2015. godine, kada je mlade crnogorske vaterpoliste predvodio do titule. To je bio samo nastavak njegovih pohoda na trofeje, pošto je sa reprezentacijom svojevremeno osvojio sve.

Kao deo nacionalnog tima jugoslavije bio je evropski, svetski i olimpijski šampion, a za rperezentaciju je nastavio da igra i nakon raspada velike države. Iako je tada bio pod strašnim pritiskom i suspenzijom u Jadranu, Vičević nije želeo da prekine reprezentativnu karijeru.

Posao u Crvenoj zvezdi biće mu prvi u Srbiji, a zadatak neće biti nimalo lak.

Crveno-bele očekuju izazovi u domaćim, regionalnim i evropskim mečevima, a ekipa mora pod hitno da pronađe bolju formu. Najveći rivali u srpskim bazenima biće veoma snažne ekipe Novog Beograda, kragujevačkog Radničkog i Partizana, dok su Zvezdine šanse za prolaz na završni turnir Lige šampiona svedene na minimum.