Ostali sportovi

DA NAS KORONA SLEDEĆI PUT NE UBIJE OVAKO: Prva poruka selektora posle eliminacije - PREMALO je 10 utakmica!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Selektor je kratko sveo utiske posle poraza protiv Francuske i eliminacije sa Evropskog prvenstva

Toni Đerona
Izvor: YouTube/Rukometni savez Srbije

Reprezentacija Srbije nije ostvarila čudo u poslednjoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Francuska, aktuelni olimpijski šampion, glatko je pobedila izabranike Tonija Đerone, koji su tako završili teških 20 zajedničkih dana

Protekle nedelje nisu bile toliko komplikovane ekipi zbog napora i utakmica (silom prilika odigrali su samo tri, u grupnoj fazi), već pre svega zbog korone i toga što su iz dana u dan morali da menjaju planove, na čelu sa selektorom, koji je takođe u jednom trenutku bio pozitivan na kovid.

Posle poraza protiv Francuske, Đerna je kratko analizirao utakmicu i učinak ekipe na kontinentalnom turniru u Mađarskoj.

"Utakmica je trajala samo 10 minuta. Posle tri uzastopne odbrane Žerara, dali su tri gola, pokušali smo da igramo sa sedmoricom, našli smo rešenje u šest metara, ali Žerar je odbranio dva, tri puta u nizu i ukupno je bilo devet promašaja u prvom delu meča sa šest metara. Tim je posle toga padao", izjavio je on za sajt Rukometnog saveza Srbije.

U osvrtu na meč, Đerona je rekao da su Francuzi u 60 minuta pokazali razliku u klasi. Takođe, poželeo je da ekipa u narednom ciklusu ima više sreće sa koronom i povredama.

"U drugom poluvremenu hteli smo da pokažemo ljudima da hoćemo da nastavimo da se borimo za meč. Na kraju je to rezultat, pokazali su zašto su olimpijski šampioni i bili su mnogo bolji od nas. Moramo da nastavimo da radimo i nadam se da nas u sledećim aktivnostima kovid neće 'ubiti' kao sada".

Đerona je uspešno vodio ekipu kroz kvalifikacije za EURO, uspeo da sa izabranicima ostane neporažen u dva meča protiv Francuske u kvalifikacijama, ali onda je korona napravila haos kada je ekipa trebalo da dovrši tako započet posao.

"Ovo je dobro iskustvo, pokazali smo i danas da imamo mnogo igrača koji imanju malo iskustva. Mislim da u ovom našem timu imamo samo sedmoricu igrača koji su igrali evropska takmičenja. Uz ove utakmice, odigrali smo deset mečeva u godini. To nije dovoljno. Moramo da mnogo više radimo i moramo da pokušamo da igramo više mečeva. Kao što sam već rekao, situacija sa kovidom uticala je i na naše pripreme, nismo igrali kontrolne utakmice u Nemačkoj, nedostajali su nam igrači...", rekao je Đerona.

Za kraj je dodao: "Nije problem u igračima koji su ovde, problem je u tome da nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njim".

Tagovi