Ostali sportovi

ČUVENI SRPSKI ADVOKAT IMA PRAVNI SAVET ZA ĐOKOVIĆA: Toma Fila šokiran zbog Australije - "Sadisti! Znam što su to radili"

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Toma Fila veruje da je Australija ovo uradila zbog izbora i velikog broja zaraženih.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć/Profimedia

Novak Đoković doputovao je ovog ponedeljka oko podneva u Beograd pošto mu je zabranjeno učešće na Australijan openu nakon drame koja je trajala punih 13 dana.

Đokoviću nije usvojena žalba na odluku ministra za imigracije Aleksa Houka i zato je hitno deportovan iz Australije, poznati srpski advokat Toma Fila poručio je da je njegov savet da Novakov advokatski tim uloži žalbu, pošto mu preti opasnost zabrane ulaska u zemlju na tri godine.

"Oni su ga pozvali i imao je vizu za ulazak u zemlju. Koliki su sadisti pokazuje to da su ga 11 dana držali u hotelu koji služi kao zatvor i oduzeli mu telefon. Prema njemu su se ophodili kao da je migrant koji je gumenim čamcem iz Afrike doplivao u Australiju", poručio je Fila za "Telegraf".

Srpski advokat je dodao i je Đoković morao da angažuje advokate po službenoj dužnosti i da za njih izdvoji 500.000 evra, a u to nije uračunat njegov pravni tim.

"Novaku i njegovom timu bih savetovao da ulože žalbu na presudu jer ni jedna odluka nije jednostepena. Plašim se da će Novaka sprečiti da učestvuje i na Vimbldonom i Rolan Garosu", rekao je Fila.

Poznati advokat dodaje da su vlasti u Australiji svoj "sadizam prema Novaku pokazali zbog narednih izbora i ogromnog broja zaraženih", dodajući da bi se neka bogatija zemlja od njih sigurno drugačije, odnosno bolje, ophodila prema najboljem teniseru sveta.