Ostali sportovi

"BIO SAM JEDNO OD DECE KOJA SU ČEKALA NOVAKA" - OGLASIO SE AMERIČKI TENISER: Đoković je bio NAJVEĆI i pre 14 godina!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Američki teniser Rejli Opelka ispričao je detalj sa turnira koji je gledao kad je bio dečak, a na kojem je igrao i Novak.

Izvor: Profimedia

Kada Federalni sud donese političku odluku o proterivanju iz zemlje najboljeg tenisera sveta i devetostrukog osvajača Australijan opena, onda u zaštitiu najboljeg na svetu moraju da stanu kolege. Mnogo njih reagovalo je danas, a ističe je jedna priča koju je otkrio Amerikanac Rejli Opelka (24).

On se prisetio Masters turnira u Sinsinatiju iz 2008. godine, kada je Đoković sebi tek krčio put ka svetskom vrhu. I tada se na terenu, oko njega i u odnosu sa fanovima ponašao izuzetno. 

Novak Đoković je tada pokazao koliko ceni decu koja su navijala za njega, a da ima impresivan odnos sa svim ljudima iz teniskog ogruženja pokazuju i reakcije ljudi poput Vaseka Pospišila ili Aliz Korne.

U odbranu najboljeg tenisera sveta stao je još jedan Amerikanac.

Nakon što se Džon Izner smatrao da Đoković ne treba više da ide u Australiju, a Tenis Sandgren danima borio za Novaka i nekoliko puta oglašavao na društvenim mrežama, usput i psujući Australijance, sada je red da Rejli Opelka ispriča koliko on ceni Novaka.

 "Novaku nije bilo teško da ostane na terenu za trening dodatnih sat vremena 2008. godine, na Mastersu u Sinsinatiju, kako bi potpisao lopticu svakom detetu. Ja sam jedno od te dece. On je uradio mnogo sjajnih stvari za ovaj sport, znate", napisao je Rejli.

Američki teniser ovom porukom se "obračunao" sa jednim navijačem koji je replicirao Vaseku Pospišilu i rekao mu da Novaku ne bi bilo ništa teško da se vakcinisao pre nego što je krenuo za Australiju.

Francuskinja Aliz Korne jedna je od prvih osoba iz teniskog sveta koje su progovorile o Novakovoj situaciji nakon današnje presude: