Ostali sportovi

EVO DOKAZA DA JE POSTUPAK PROTIV ĐOKOVIĆA BESMISLEN: Pojavio se dokument, pokazuje da ministar NEMA argumente!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Urednik britanskog Telegrafa pokazao da je odluka ministra za imigracije Aleksa Houka potpuno besmislena.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković uskoro će saznati da li može da ostane u Melburnu i nastupi na Australijan openu pošto se konačna presuda u njegovom slučaju očekuje u toku noći između subote i nedelje.

Đokoviću večeras u 23.30 počinje suđenje na kome njegovi advokati pokušavaju da ospore odluku ministra Aleksa Houka. Prema njegovoj odluci, Đokoviću je oduzeta viza za Australiju zbog "javnog interesa", međutim postoje indicije da advokati tenisera imaju dobre šanse.

Najveći razlog leži u činjenici da je obrazloženje ministra Aleksa Houka potpuno besmisleno, odnosno u njemu postoji previše kontradiktornosti koje Novaku idu na ruku.

Tako je recimo ministar Houk opisao Novaka Đokovića kao "nevakcinisanu osobu visokog profila koja je javno pokazala da se protivi vakcinaciji", što je britanski novinar Oliver Braun, glavni urednik Telegrafa, odmah osporio. To daje nagoveštaj da bi isto mogli da urade i advokati.

Australija se "boji" da bi Novak Đoković svojim prisustvom u Melburnu imao "loš uticaj na ljude koji se nisu vakcinisali", odnosno izražavaju bojazan da će drugi slijediti njegov primjer i neće se vakcinisati.

Razlog zbog kog je to besmisleno prvo leži u tome da je Đoković tokom turnira u Beogradu prošle godine organizovao vakcinaciju tenisera, dok su se druge zemlje mučile sa vakcinom, ali nije samo to "rupa" u cijeloj priči, postoji nešto što je možda i zanimljivije.

U Melburnu je trenutno vakcinisano (dvije doze) 93% stanovništva starijeg od 12 godina, pa kako bi Novak promjenio stav tako malog broja ljudi, koji se još nisu vakcinisali?


"Argument da će Novakovo prisustvo ohrabriti ljudi da zanemare zdravstvene savjete i vakcinišu se je potpuno besmislen", napisao je Oliver Braun na svom Tviter profilu i mnogima "otvorio oči" pošto nisu u prvi mah primijetili na čemu je to ministar za imigracije bazirao svoju odluku.

Podsjetimo, o ostanku Novaka Đokovića odlučivaće tročlano vijeće sudija, što je odlična vijest za tenisera, dok je lijepo i to što je glavni među njima O'Kalahan veliki ljubitelj "bijelog sporta".

Samo da ne bude cunamija zbog kog je u većem dijelu Australije uključen crveni alarm.