Ostali sportovi

OVO JE OSVETA ĐOKOVIĆU I OČAJNIČKI POTEZ VLADE! Oštre reči engleskog novinara o Novaku i SKANDALOZNOJ meri Australije

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

"Ovo nije borba za javno zdravlje, već populizam"

Izvor: Fonet/AP/Mark Baker

"Još jednom, Skot Morison je brzinom munje napravio potez da izvuče politički kapital iz Đokovićeve sudbine. Ovde se ne radi o svetosti australijskih granica. Reč je o populizmu", napisao je on.

"Odluka o Đokoviću je osvetnički, politički akt", napisao je novinar engleskog Telegrafa, Oliver Braun.

Dok pravni zastupnici Novaka Đokovića na sudu ponovo pokušavaju da ponište novu odluku australijskih vlasti o poništavanju njegove vize, kolumnista poznatog engleskog medija stao je u odbranu najboljeg reketa sveta.

"Odluka da deportuju Đokovića, samo četiri dana nakon što je federalni sud odlučio da on može da ostane, je transparentni politički potez australijske vlade, koja očajnički pokušava da sačuva sebe", napisao je Braun.

"Svakako, pokazaće se izuzetno popularnom kod biračkog tela, u kojem 83 odsto podržava izbacivanje svetskog 'Broja jedan' iz zemlje. Ipak, zapanjujuće je da je Aleks Houk, neiskusni ministar za imigraciju bez pravnih kvalifikacija, smatrao da je prikladno da poništi presudu višeg sudije Entija Kelija", dodao je on.

Njegov zaključak je da je u osnovi svega populizam i da odluka nema veze sa onim šta je navedeno u obrazloženju, da je "Novaku viza otkazana zbog javnog interesa".

Pratite uživo prenos Novakovog saslušanja u Melburnu!