Ostali sportovi

SKANDAL! ZA UKIDANJE VIZE PRVO JAVILI MEDIJIMA, PA NOVAKU: Bruka i sramota australijkih vlasti, sve rade da ga SRUŠE!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Jeftin trik kako Novak Đoković ne bi mogao da se žali.

Izvor: Profimedia

Novaku Đokoviću poništena je viza za Australiju pošto je ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo da to učini. Kako je "objasnio", razlog je javni interes, dok se u svom obrazloženju nije proslavio ni premijer Skot Morison poručivši da tako štiti građane Australije.

Novak Đoković i njegovi advokati spremaju žalbu i već su postavili uslove da sve bude završeno do nedelje, a sada je već jasno da je Vlada Australije pokušala da spreči Đokovića da to učini nerazumnim odlaganjem.

Britanski "Telegraf" piše da su Đokovićevi advokati u 18.03 po australijskom, odnosno 8.03 po srpskom vremenu, obavešteni o ukidanju vize, ali tu je i jedna začkoljica.

Čak DESET minuta pre toga ministastvo Aleksa Houka je prosledilo saopštenje medijima.

Postavlja se pitanje kako je moguće da mediji saznaju sudbinu Novaka Đokovića i pre njega samoga, odnosno ovo je samo još jedna potvrda da je čitav proces politički, a da se možda i ne uvažava srpski teniser kao građanin, što će takođe moći da iskoristi u svojoj odbrani pred sudijom.

Saslušanje je navodno već zakazano za subotu, ponovo pred sudijom Kelijem, a ukoliko Đokoviću ovoga puta ne bude uvažena žalba - možda ga čeka i zabrana ulaska u zemlju na tri godine.

Podsetimo, Australijan open počinje u ponedeljak 17. januara, a Novak je i dalje u žrebu.