Momci, bravo

SPEKTAKL SRBIJE NA POČETKU EVROPSKOG PRVENSTVA! "Orlovi" razbili Ukrajince pred PAKAO u "Grupi smrti!"

Autor Mladen Šolak

Ubedljiva pobeda na početku Evropskog prvenstva.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije odlično je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Pobedila je Ukrajinu rezultatom 31:23 i na najbolji način ušla u "Grupu smrti", u kojoj je očekuju mečevi protiv Hrvatske (subota) i Francuske (ponedeljak).

Iako je pred Evropsko prvenstvo srpski tim prošao ogromne probleme zbog korone i imao čak devetoricu pozitivnih na kovid, Ukrajina je pala bez velikih problema. Najbolji igrač bio je sjajni Lazar Kukić, strelac šest golova i asistent za još tri pogotka njegovog tima.

 Srbija je odigrala požrtvovano u odbrani, precizno u napadu i predvođena sjajnim golmanom Milanom Bomaštarom opravdala je ulogu favorita. Počev od vođstva 6:3 u 14. minutu, srpski tim je kontrolisao rezultat bez problema, uprkos tome što su i dalje odsutni golman Milosavljev, braća Ilić, Zelenović, Abutović...

Pogledajte kako je branio Bomaštar:

Posebno važan trenutak dogodio se sredinom drugog dela meča, kada je zaigrao i Petar Đorđić (31), jedan od najvažnijih igrača reprezentacije koji je poput još jednog povratnika, Vladimira Cupare, takođe imao problem sa koronom.

Srbija će naredni meč igrati u subotu od 20.30 časova, a veliki derbi prvog kola Evropskog prvenstva počeće večeras (četvrtak) od 20.30. U njemu će se sastati Hrvatska i Francuska.

Tagovi