Ostali sportovi

NOVAČE, VRATIĆEMO TE PRVIM AVIONOM KUĆI AKO JE TO TAKO: Haos u Australiji - premijer otvoreno PRIJETIO Đokoviću!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Digla se velika bura u Australiji, čije je propise poštovao Đoković, ali kao da se u ovoj zemlji nisu skroz dogovorili sami sa sobom...

Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Novak Đoković dobio je "medicinsko izuzeće" i učestvovaće na predstojećem Australijan openu. Zbog toga što će nevakcinisan igrati u Melburnu, gdje su rigorozne mjere, podigla se velika bura na društvenim mrežama, ali i među njegovim kolegama.

Nije pomoglo ni zvanično saopštenje gde je konstatovano da je Đoković dobio dozvolu na osnovu odluke dvije nezavisne komisije, a ovo je odavno prestalo da bude samo tenisko pitanje - sada je i političko!

Tako je premijer Australije Skot Morison poručio da iako je Đoković krenuo u Melburn - ovo pitanje nije još skroz riješeno. Naime, Morison je rekao da čeka sve dokaze koji će potvrditi da je Đoković s pravom dobio "medicinsko izuzeće", vjerovatno i kako bi smirio nezadovoljne građane Viktorije.

"Ako taj dokaz nije dovoljan, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog - i vratiće se narednim avionom kući. Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića!", naglasio je premijer Australije.

Ministarka sporta Džala Pulford poručila je takođe da niko neće imati "specijalan tretman" i da je čitav proces dobijanja medicinskog izuzeća poprilično jasan, međutim očigledno je da su se u Australiji uplašili zbog nezadovoljstva građana koji su praktično već dvije godine u "lokdaunu".

Ipak, vrijedi reći da Đoković nije uradio ništa pogrešno, pratio je procedure koje je organizator turnria nametnuo, a na kraju je dobio medicinsko izuzeće dok članovi komisije nisu znali da gledaju njegov medicinski karton.

Australijan open počinje 17. januara, ali čini se da je odavno počeo...