Rastaju se!

HAMILTON PRODAO OMILJENOG LJUBIMCA - AUTOMOBIL OD 10 MILIONA: Pravljen specijalno za njega, a sad mu ne treba! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Britanski automobilista rešio je, po pisanju pojedinih italijanskih specijalizovanih sajtova, da se oprosti od Zonde 760 LH.

Izvor: YouTube/Screenshot/ExoticCarspotters/Profimedia

Specijalizovani sajtovi iz Italije tvrde - Luis Hamilton je prodao svoj omiljeni automobil. Reč je o 10 miliona vrednom vozilu Pagani Zonda 760 LH, automobilu koji je pravljen po njegovoj želji i zato u imenu ima inicijale slavnog britanskog vozača.

Kako se pretpostavlja, razlog za ovo je želja sedmostrukog šampiona Formule 1 da u garaži ima samo hibridna vozila, pa je od svog ljubimca morao da se oprosti, iako su prethodnih godina zajedno prošli svašta.

Čovek koji je u finišu sezone uspeo da stigne Maksa Ferstapena u generalnom plasmanu i da se približi novoj tituli u Formuli 1, ali je bez nje ostao u poslednjem krugu poslednje trke, od tada nije prisutan u javnosti. Nije mu bilo nimalo lako zbog toga, bes je iskalio na Instagramu, a mnogi smatraju i da se povlači iz takmičenja.

Sada je ponovo u medijima, ali samo zato što su Italijani pronašli zanimljivu stranu priče - prodaju 10 miliona vrednog automobila.

Pogledajte o kojem automobilu je reč:

Reč je o vozilu Pagani Zonda koji je po njegovoj želji ljubičaste boje i pravljen je po narudžbini. Luis Hamilton je želeo baš ovakav automobil što pokazuju i inicijali LH iza oznake 760, ali se sada oprašta od ljubimca čija se vrednost procenjuje na deset miliona evra!

Maksimalna brzina koju ovaj automobil može da dostigne je 350 kilometara na sat, dok mu za 100 kilometara na sat treba oko tri sekunde. Nije mnogo?

Inače, kompanija Pagani se nalazi u Italiji i bavi se izradom specifičnih super automobila. U ovom koji je Hamilton želeo da ima nalazi se Mercedesov motor, a poznati su i po pravljeni brojnih drugih skupocenih modela. To rade već više od dve decenije, odnosno od 1999. godine.

Hamiltonu nije bilo teško da plati ogroman novac kako bi imao automobil kakav želi, pa malo čudi odluka da se sada oprosti od ljubimca. Teško je zamisliti da na taj način traži utehu nakon gubitka titule, posebno imajući u vidu da je ovaj automobil stvarno vozio.

Često je sniman ili fotografisan u njemu, a svojevremeno je imao i manji incident u Monaku, kada je baš sa Pagani Zondom učestvovao udario drugi automobil.

Teorija koju imaju italijanski mediji - a ističe se sajt "Quattroruote", glasi "Hamilton želi da svi njegovi automobili budu hibridi. Bolje je kad je električno, to mu je moto." 

Tagovi