ŠTETA...

SRBIJA NE MOŽE BEZ ĐOKOVIĆA, DUBL IZGUBIO U DRAMI: Kakav peh - umesto četvrtfinala, sada ih čeka nemoguća misija!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Čile je na kraju ipak bio bolji...

Izvor: Profimedia

Bila je Srbija na jedan poen od plasmana u četvrtfinale ATP kupa, ali će sada naši teniseri biti pred nemogućom misijom da takav rezultat ostvare.

Posle mnogo pehova i drame, Srbija je izgubila u drugom kolu grupne faze od Čilea - 1:2!

Nije uspela dubl kombinacija Nikola Ćaćić - Matej Sabanov. Nikada nismo imali prilike da u timu Srbije vidimo ovakav tandem, pošto se Sabanov tek nedavno opredelio da umesto za Hrvatsku, igra pod srpskom zastavom, ali nisu ni bili daleko od pobede.

Ćaćić i Sabanov su izgubili od Tomasa Bariosa Vere i Alehandra Tabila 4:6, 6:3, 7:10, pošto su u super taj-brejku trećeg seta ipak ostali bez snage za preokret.

Srbija baš nije imala sreće u ovom meču. Filip Krajinović je pobedio Tabila u prvom singlu, Dušan Lajović je poveo 1:0 u setovima protiv Kristijana Garina, ali je onda doživeo peh, pa je zbog povrede u trećem setu morao da preda meč.

Dubl je sve odlučivao, a sada je Srbija u vrlo teškoj situaciji u borbi za četvrtfinale. U poslednjem kolu bismo morali da pobedimo Španiju da bismo imali šanse za prolaz dalje, a oni su jedina neporažena ekipa u grupi.

Imajući u vidu i da se Lajović povredio, biće to izuzetno težak zadatak, naročito kada se ima u vidu da je Srbija ovoga puta bez Novaka Đokovića u timu.

Tagovi

ATP