Ostali sportovi

PREMINUO PROSLAVLJENI RUSKI ODBOJKAŠ: Zbog Jugoslavije je ostao bez dve zlatne medalje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Iznenada je preminuo čuveni ruski odbojkaš Vadim Hamuckih.

Izvor: Profimedia

Ruska, evropska i svetska odbojka ostala je bez proslavljenog asa – iznenada je, u 53. godini, preminuo nekadašnji reprezentativac "zbornaje komande" Vadim Hamuckih.

Razlozi smrti slavnog ruskog odbojkaša, prema navodima tamošnjih medija, još uvek nisu poznati, a odbojkaški savez Rusije otkrio je da je preminuo 31. decembra.

 Hamuckih je rođen 1969. godine, a sa reprezentacijom je osvojio čak sedam medalja. Jednu zlatnu (Svetski kup u Japanu 1999. godine), tri srebrne (Olimpijske igre u Sidneju 2000, Svetski kup u Japanu 2007. i Evropsko prvenstvo 2007. u Rusiji), kao i tri bronzane medalje (Olimpijske igre u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine i Evropsko prvenstvo u Ostravi 2001. godine).

Inače, zbog reprezentacije Jugoslavije je ostao bez dva zlata, ima jedan poraz u finalu i jedan u polufinalu. U meču za najsjajnije odličje na Igrama u Sidneju 2000.godine je slavila reprezentacija sa braćom Grbić, Andrijom Gerićem, Slobodanom Boškanom, predvođena selektorom Zoranom Gajićem.

A, godinu dana kasnije je u polufinalu viđen isti ishod. Rusi su zatim slavili u borbi za treće mesto, dok je Jugoslavija u finalu savladala Italiju.