Majstor!

ON JE STVARNO NAJBOLJI NA SVETU - JAPANAC PONOVO LETEO PREKO NEMAČKE: Pre 3 godine dominirao, sad skače isto tako!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Impresivan nastup Japanca doneo mu je drugu pobedu i približio ga trofeju.

Izvor: Profimedia

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši (25) još jednom je ostvario pobedu na turneji Četiri skakaonice. nakon što je pre nekoliko dana bio najbolji u Oberstdorfu, sada je pobedio i u Garmiš-Partenkirhenu, pa na polovini takmičenja ima velike šanse da stigne do titule.

Ovog puta su iza njega ostali Nemac Markus Ajzenbihler i Slovenac Lovro Kos, dok su malo podbacili Norvežani koji su na prvom takmičenju bili impresivni. Najbolji predstavnik te zemlje bbio je Marius Lindvik koji je završio na četvrtom mestu.

Kobajaši je bio najbolji nakon prve serije skokova, a tu prednost uspeo je da sačuva i u nastavku. Odbranio se od napada ostalih takmičara iako je zaletište bilo skraćeno, a na kraju je odneo pboedu sa samo 0,2 boda prednosti u odnosu na Ajzenbihlera.

Domaći takmičar bio je blizu, ali nedovoljno da prekine dominaciju Japanca koji trenutno vodi i u generalnom plasmanu Četiri skakaonice i cele sezone.

Što se tiče poretka u plasmanu na četiri skakaonice koje tradiconalno čine turneju oko Nove godine, Rjoju ima 593,2 boda, dok Norvežanin Lindvik ima 580. Pomalo neočekivano, slovenački skakač Kos je na trećem mestu sa 575,5 bodova.

Naredno takmičenje je u Insbruku 3. januara, a zatim 6. januara u Bišofshofenu.

Podsećamo, Rjoju Kobajaši pobedio je i na prvoj skakaonici, pa je sada izraziti favorit za titulu na Novogodišnjoj turneji, koju je već osvajao u sezoni 2018/19. Te sezone bio je ubedljivo najbolji skakač sveta, a čini se da je ove sezone ponovo u takvoj formi.