Svima je jasno!

PRIZNALI - NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU! Još jedna potvrda nestvarne dominacije, skoro duplo bolji od konkurencije!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Još jedno priznanje, svima priznaju da je Novak Đoković najbolji sportista sveta!

Izvor: Profimedia

GOAT! To je skraćenica koja najbolje opisuje Novaka Đokovića, a ove godine je on ne samo najbolji teniser na svetu nego i najbolji sportista cele planete. Nakon nagrade koju je dobio od evropskih novinskih agencija sada je jedan od najprestižnijih medija Srbinu dodelio novo priznanje. 

L'Ekip je zvanično proglasio Novaka Đokovića za najboljeg sportistu sveta sa skoro duplo više bodova od drugoplasiranog. 

Sećamo se i nekih kritika ovog lista na račun najboljeg tenisera sveta, ali jednostavno posle tri osvojena grend slema, pregršt oborenih rekorda i uz to polufinala Olimpijskih igara i finala na US Openu morali su da priznaju. Na celom svetu nema boljeg od Novaka! 

Srbin je na kraju dobio 745 pena, a na drugom mestu je završio sjajni američki plivač Kejlebr Dresel. On je dobio 430 poena, a na Olimpijskim igrama je osvojio čak pet zlatnih medalja i oborio svetski rekord na 100 metara delfin stilom. 

Treći je bio slovenački biciklista Tadej Pogačar sa 347 poena, a potom su ispod bii biciklista Žulijan Alafilip, atletičar Karsten Vorholm, bokser Tajson Fjuri, skijaš Aleksis Pinturo, te Janis Adetokumbo, Maks Ferstapen i Robert Levandovski. 

Što se tiče ženske konkurencije najbolja sportistkinja sveta je sprinterka sa Jamajke Ilejn Tompson Era, osvajačica tri zlata u sprintu na 100, 200 i u štafeti 4x100 metara.