Ostali sportovi

AUSTRALIJAN OPEN OSTAO BEZ FINALISTE, ON NEĆE U MELBURN: Preskočiće prvi grend slem, ne želi da igra!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Svi se sećamo dramatičnog finala koje je izgubio od Novaka.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Novak Đoković će po svemu sudeći ići u Australiju, ali Dominik Tim neće! Osvajač US Opena je imao ogromne probleme sa povredama tokom prošle sezone, a sada je zbog toga odlučio da propusti prvi grend slem u godini. 

Austrijanac je pao na 15. mesto ATP liste i dodatno će pasti zbog propuštanja turnira u Melburnu, ali kako je naveo u saopštenju vratiće se na teren vrlo brzo. Već krajem januara ga možemo očekivati. 

"Ćao svima! Kao što znate vratio sam se u Austriju da se oporavim od teških treninga i imao sam male probleme u Dubaiju. Sada se opet osećam dobro, moj zglob je u dobrom stanju i treniram normalno. Posle kratkih priprema moj tim i ja smo procenili da je potrebno da napravimo promene u mom rasporedu. Počeću sezonu u Južnoj Americi na turniru u Kordobi kraem januara i zato neći igrati Australijan open u Melburnu”, naveo je Tim. 

On je naglasio da će mu nedostajati publika u Australiji, ali da planira da već 2023. godine bude ponovo na terenima u Melburnu. 

Austrijanac je na Australijan openu najveći rezultat napravio 2020. godine kada je u pet setova izgubio finale od Novaka Đoković. 

Tagovi