Tragedija!

TUGA - PREMINUO BRAZILSKI OLIMPIJAC (32): Dva meseca se borio protiv teške bolesti!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Infekcije se raširila po telu, a on nije uspeo da pobedi u ovoj borbi.

Izvor: Instagram/printscreen/ianmatos

Strašne i tužne vesti stižu iz Brazila - preminuo je nekadašnji učesnik Olimpijskih igara Jan Matos (32)!

Brazilski skakač u vodu i čovek koji je svojoj zemlji donosio medalje u tom sportu dva meseca se borio protiv teške bolesti, ali najvažniju bitku u životu nije uspeo da dobije. On je oboleo od infekcije grla koja se tokom narednih nedelja proširila na želudac i pluća, a sada su stigle vesti da je preminuo od posledica bolesti.

Pre nešto više od pet godina Jan Matos je nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali nije uspeo da donese odličje Brazilu. U sinhronizovanim skokovima sa tri metra visine, zajedno sa Luizom Outerelom, zauzeo je poslednje mesto.

Ovo je Jan Matos, čovek koji se nedeljama borio protiv bolesti:

Najveće uspehe u karijeri beležio je šest godina ranije. Postao je pravi hit na prvenstvu Južne Amerike jer je u tri različite discipline osvojio bronzu. Tada se okitio medaljama u skokovima sa jednog i tri metra visine, kao i u sinhronizovanim skokovima sa tri metra visine.

"Neverovatno smo žalosni jer smo saznali da je preminuo i prerano nas napustio Jan Matos. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima", navodi se u saopštenju koje je izdao Olimpijski komitet Brazila.

Jan Matos deklasirao se kao homoseksualac i bio je jedno od najpoznatijih sportskih lica Južne Amerike koji su otvoreno govorili o svojoj seksualnoj orijentaciji.