I ONA JE POZITIVNA!

VAKCINISANA DOBILA KORONU - TENISERKA OPISALA PROBLEME: Sa Federerom osvajala trofeje, a zarazila se tamo gde i Nadal!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nije očekivala da će joj se to desiti pred početak sezone, ali Belinda Benčić veruje da će je njeni simptomi brzo proći.

Izvor: Profimedia/Instagram/belindabencic/Printscreen

Novi slučaj zaraze korona virusom u svetu tenisa! Nakon što je Rafael Nadal potvrdio da je pozitivan na Kovid-19, sada je to otkrila i Belinda Benčić.

Olimpijska šampionka i švajcarska teniserka otkrila je da ona trenutno ima teške simptome, a sve nakon što je prethodnih dana bila u istom gradu kao i Nadal!

Benčićeva se na svom Tviter profilu obratila fanovima, da saopšti da je pozitivna na korona virus uprkos tome što se prethodno vakcinisala.

"Zdravo svima, samo sam želela da vas brzo uputim da sam nažalost, iako sam u potpunosti vakcinisana, nedavno dobila pozitivan test na Kovid-19. Trenutno sam u izolaciji i preduzimam sve neophodne mere da kroz ovo prođem najbolje što mogu, jer prolazim kroz teške simptome (groznica, bolovi, hladnoća)", počela je Belinda Benčić.

"Iako tajming nije idealan, jer sam bila u završnoj fazi priprema za Australijan open, otputovaću u Australiju čim mi to bude bilo dozvoljeno i prođe moj period izolacije", napisala je švajcarska teniserka.

Ona je nedavno bila na egzibiciji u Abu Dabiju, turniru koji se održavao i u muškoj konkurenciji, sa kojeg se i Nadal takođe vratio zaražen korona virusom, uprkos tome što je vakcinisan. Osim njih dvoje, neposredno nakon učešća na pomenutoj egzibiciji, zarazila se i šampionka US opena Ema Radukanu.

Belinda Benčić je trenutno 23. teniserka sveta, aktuelna je olimpijska šampionka u ženskom singlu, a ima dva trofeja u nekadašnjoj egzibiciji Hopman kup zajedno sa sunarodnikom Rodžerom Federerom. Upoznajte Belindu Benčić:

Tagovi