Ostali sportovi

BRUTALAN NOKAUT HRVATA, RAZBIO JE MMA LEGENDU: Ućutkao publiku, ali nije bila provokacija - napravio sjajan gest!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Roberto Soldić stigao je do svog drugog pojasa u KSW organizaciji, nakon što je savladao Mameda Halidova.

Izvor: Twitter/@KSW_MMA/printscreen

Borba za šampionski pojas u prestižnoj evropskoj MMA organizaciji KSW u potpunosti je opravdala očekivanja. Hrvat Roberto Soldić (26) ušao je u oktagon kao izazivač, a izašao kao šampion u srednjkoj kategoriji.

Na drugoj strani ringa bio je legendarni Mamed Halidov koji iza sebe ima čak 45 profesionalnih borbi iza sebe. Iskusni borac koji se takmiči pod zastavom Poljske rođen je u Čečeniji, koja tradicionalno daje dobre MMA takmičare, a on sam važi za legendu u evropskim organizacijama.

Ipak, protiv soldića nije mogao dugo da izdrži. Verovatno je uticaj imalo i to što Halimov ima 41 godinu, ali Soldić nije obraćao previše pažnju na iskustvo svog rivala. Poljaka je tokom druge runde, uz nekoliko uzastopnih veoma snažnih udaraca, poslao na pod oktagona, a zatim pokazao publici da ućuti!

Navijači to nisu najbolje shvatili, mislili su da Hrvat provocira, a zapravo je njegova namera bila potpuno drugačija.

Ovako je Soldić udarao:

Zbog toga što je lekarski tim morao da uđe i pomogne Mamedu, roberto je publici pokazao da bude tiša i sačeka da vidi u kakvom je stanju njihov borac. Kako bi im pokazao da ne misli ništa loše o legendarnom rivalu i da njegov gest nije vid provokacije, morao je da priđe Halidovu.

Ključnu ulogu odigrao je nejgov trener koji je bio dovoljno smiren da mu predloži tako nešto, pa se Roberto Soldić našao pored čoveka kojeg je nekoliko trenutaka ranije nokautirao.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovo je bila 26. profesionalna borba roberta Soldića, Hrvata rođenog u BiH koji živi i trenira u nemačkom Dizeldorfu. Čak 20 završio je pobedom, a ima i četiri profesionalne pobede u boksu. U okviru organizacije KSW trenutno je vlasnik pojasa u dve kategorije.

Tagovi

MMA