UŽAS

SKANDAL! OLIMPIJSKI ŠAMPION SILOVAO TRENEROVU ĆERKU (13)! Podneta tužba, Francuz se OVAKO pravda!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Užasne scene, francuski sportista tvrdi da nije bilo silovanja, tužilac pokrenuo postupak.

Izvor: Profimedia

Skandal potresa plivački svet. Dvostruki olimpijski šampion Janik Anjel je optužen da je silovao maloletnu devojčicu, ćerku svog tadašnjeg trenera Lajonela Hotera.

Čovek koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama u Londonu je uhapšen u Parizu, a protiv njega je podignuta optužba za silovanje. On je tada imao 24, a Naomi Hortner svega 13 godina.

Posle svega što se dogodilo Anjel je dao izjavu, a tužilac u celom slučaju Edvig Ro-Morizo je na konferenciji za medije otkrio da je "Janik priznao, ali da je istakao da nije bilo prisiljavanja, odnosno da je nije silovao".

Ovo je Janik Anjel:

Iz tužilaštva je zatim stiglo i saopštenje koje potvrđuje optužbe za silovanje, uz objašnjenje da je "razlika u godinama između njih dvoje bila prevelika i da je zbog toga podneta optužba za silovanje i seksualni napad".

Ubrzo su i ljudi iz francuskog plivačkog saveza izdali saopštenje povodom celog slučaja.

"Savez je informisan o svemu, kao i o tome da je gospodin Anjel priznao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga ćemo pokrenuti parnični postupak pred sudom", navodi se u saopštenju.

Anjel je pažnju na sebe privukao 2010. godine kada je osvojio Evropsko prvenstvo u trci na 400 metara slobodnim stilom. Tada je postavio novi državni rekord, kao i rekord šampionata. Dve godine kasnije je na Igrama u Londonu osvojio dva zlata, na 200 metara slobodnim stilom i u štafeti 4x100 metara slobodnim stilom. Pokušao je to da odbrani 2016. godine u Rio de Žaneiru, ali nije prošao kvalifikacije, pa je nedugo posle toga objavio da ide u penziju.